Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Chrome reklamları otomatik olarak engellemeye başlıyor

Google'ın popüler web tarayıcı Chrome, reklamları otomatik olarak engellemeye başlıyor. Google'ın hedefinde ise sistem kaynaklarını fazlaca tüketen reklamlar olacak ve bu reklamların engellenmesi için kullanıcıların herhangi bir şey yapmasına gerek kalmayacak.

ABONE OL
DHA

İnternet üzerinde bulunan milyonlarca internet sitesi, gelirlerini reklamlardan kazanıyor. Reklamların önemi bir yana, bazı durumlarda ise kullanıcılar için büyük bir probleme dönüşebiliyor. Özellikle de sistem kaynaklarını bolca kullanan bazı reklamlar, bilgisayarların ve telefonların yavaşlamasına neden olurken, Google'a göre bu tür kaynak tüketen reklamlar, internet üzerinde yayınlanan reklamların sadece 10'da 1'ini meydana getiriyor.

Hal böyle olunca Google da Chrome'a otomatik reklam engelleyici özelliği eklemeyi planlıyor. Chrome'un bu yeni özelliği, 60 saniyeden uzun süre işlemci performansını düşüren ve interneti hızını azaltan reklamları otomatik olarak engelleyecek. Reklamlar engellendiklerinde ise neden engellendiği hakkında kullanıcıya bilgi verilecek.

Chrome 76 sürümünün yayınlanmasıyla birlikte yeni özelliğin aktif hale gelmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. Rosatom, NPPES 2026'da Türkiye'nin enerji geleceğine yönelik nükleer çözümlerini tanıttı
  2. ASELSAN, Akıllı Mühimmat ve Sualtı Sistemleri İlave Üretim ve Test Merkezleri'ni devreye aldı
  3. Bakın Kacır: Öğrencilerimizi, TÜBİTAK yaz etkinliklerine davet ediyoruz
  4. Bakan Uraloğlu: Yılın ilk çeyreğinde mobil iletişim yatırımları 263 milyar liraya ulaştı
  5. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde 15 bini aşkın öğrenci projelerini sergiledi
  6. ‘ASELSAN Çocuk Şenliği’ Bursa'da çocuklarla buluştu
  7. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Medeniyet Teknopark'ta gençlerle buluştu
  8. Sabri Ülker Geleceğin Bilim Lideri Ödülü’ne başvurular başladı
  9. MKE anti-dron mühimmatı, hedefleri vurdu
  10. ASELSAN Süper İletken Kuantum İşlemci Birimi geliştirecek

© Copyright 2026

DHA