Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünyanın gözü bu etkinlikte: Google I/O başlıyor

Google'ın her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği Google i/o, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Kaliforniya'da gerçekleştirilecek. Google'ın telefondan, işletim sistemine pek çok ürününü yenilemesi bekleniyor.

ABONE OL
DHA

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL, şirketin bu etkinlikte duyurması beklenen iki yeni telefonu olacak. Pixel 3 ve Pixel 4 telefonları arasında bir geçiş telefonu olması beklenen Pixel 3a, 5.6 inç'lik ekranla geliyor. Pixel 3a XL ise 6 inç'lik daha büyük bir ekrana sahip. 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılması beklenen yeni telefonlar Android Q işletim sistemi kurulu olarak kullanıcılara sunulacak.

Android Q'dan söz açılmışken, Google'ın en yeni mobil işletim sisteminin son hali de bu etkinlikte karşımıza çıkacak. Android Q, telefonlara yüklenecek en yeni mobil işletim sistemi olma özelliği taşıyor. Mart ayında ilk resmi beta sürümü yayınlanan Android Q, kullanıcıların uzun zamandır beklediği 'gece modu'nu telefonlara getiriyor.

Ancak tek yenilik bu değil elbette. Android Q'da dahili ekran kaydı, daha iyi bildirim yönetimi ve uygulama izinlerinde daha detaylı ayar yapabilme yeteneklerini de göz ardı etmemek gerekiyor. Android Q'nun son halini ve bilmediğimiz diğer pek çok özelliğini yine bu etkinlikte ilk kez öğrenmiş olacağız.

Google'ın haftalar önce duyurduğu Google Stadia platformuyla ilgili yeni detaylar da Google i/o etkinliğinde gün yüzüne çıkacak. Tamamen internet üzerinden oyun oynanabilmesini sağlayan Google Stadia, herhangi bir konsol ya da sistem gereksinimi bulunmaksızın oyuncuları ekran başına kilitliyor. Oyun kurulumu ya da güncelleme gibi dertler barındırmayan yeni platformun oyun dünyasını değiştirmesi bekleniyor.

Android TV'de gelecek dönemde göreceğimiz bir dizi yeniliğin de paylaşılacağı etkinlikte Android Automotive, Chrome OS, Wear OS, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve Chromecast servislerindeki son yenilikler de masaya yatırılacak.

Diğer Haberler

  1. 11’inci Uluslararası Buluş Fuarı-TÜRKPATENT ISIF’26 Şanlıurfa’da başladı
  2. 'Türk Telekom, Wi-Fi 8’i gerçek ev koşullarında test eden Avrupa’daki ilk operatör oldu'
  3. Akkuyu NGS mühendisleri, Dünya Yaşlılar Günü öncesinde ziyaretlerde bulundu
  4. Turkcell Genel Müdürü Koç: TEKNOFEST Şanlıurfa’ya ve Güneydoğu’ya çok yakıştı
  5. Bakan Uraloğlu: Genişbant internet abone sayımız 100,8 milyona ulaştı
  6. Şanlıurfa’da TEKNOFEST Güneydoğu başladı
  7. ASELSAN’ın KANGAL ve EJDERHA sistemleri, İHA ve FPV dronlara karşı sahada test edildi
  8. BiP, iPhone için Liquid Glass arayüzünü kullanıma sundu
  9. İstinye Üniversitesi’nde SCIENCE4ALL Bilim Festivali yapıldı
  10. Teknopark İstanbul, girişimleri ve teknoloji atölyeleriyle TEKNOFEST 2026’da

© Copyright 2026

DHA