Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÖKDOĞAN VE BOZDOĞAN, harp başlıklı atış testlerini tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, milli hava-hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN'ın harp başlıklı atış testlerini başarıyla tamamlayarak doğrulama sürecini geride bıraktığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Kacır, sanal medya hesabından, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN füzelerinin atış testi görüntülerini paylaşarak, "Milli hava-hava füzelerimiz harp başlıklı atış testlerini başarıyla tamamlayarak doğrulama sürecini geride bıraktı.

Bu sadece bir test değil, gökyüzündeki caydırıcılığımızın, mühendisliğimizin ve kararlılığımızın somut bir göstergesi. TÜBİTAK SAGE’mizin mühendis ve teknisyenleri başta olmak üzere bu büyük başarıda emeği bulunan tüm paydaşlarımızı yürekten kutluyorum. Ülkemize hayırlı olsun. Milli Teknoloji Hamlesi yolunda çok daha güçlü yarınlara" ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. Turkcell ve TÜBİTAK 6G’ye hazırlık kapsamında iş birliğine imza attı
  2. Bakan Kacır: Uluslararası bilim olimpiyatlarında tarihin en yüksek madalya sayısına ulaşıldı
  3. Uzay Kongresi'ne rekor katılım
  4. ASELSAN’ın dron avcısı 'GÖKALP'
  5. Uzay enkazı sorununa çözüm arayışı; dayanıklı uydular ve yörüngede bakım
  6. Akkuyu NGS’nin uzmanları, iş süreçlerinin optimizasyonuna yönelik çözümler geliştirdi
  7. Eczacıbaşı Topluluğunda Teknoloji Grup Başkanlığına Ayşe Kabaş Fıçı atandı
  8. Pegasus, yapay zeka destekli müşteri deneyimi için Zingly.ai’ye yatırım yaptı
  9. NASA, Artemis II'nin 800 gigabaytı aşan Ay bilimi verilerini dünyaya açtı
  10. Teknosa’dan satış sonrası teknoloji hizmetleri

© Copyright 2026

DHA