Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Güney Kore'deki seminerde Türkiye'deki Biyoteknoloji Vadisi yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Kore Uluslararası Ticaret Birliği (Korea International Trade Association- KITA) iş birliğiyle Güney Kore'nin başkenti Seul'da Türkiye'deki biyoteknoloji sektörüne yönelik bir seminer düzenlendi. Birçok biyoteknoloji firmasından temsilcilerin katıldığı etkinlikte, Türkiye'de kurulan Biyoteknoloji Vadisi yoğun ilgi gördü.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Seminer sırasında Koreli firma temsilcilerine Türkiye'deki yatırım fırsatlarına yönelik bilgi verildi. Organizasyonun ana konuşmacıları arasında Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, KITA Başkan Yardımcısı Lee InHo, Yatırım Ofisi Kore temsilcisi Taha Saran, Yatırım Ofisi Biyoteknoloji Sektör Sorumlusu Kerem Fidan ve Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş yer aldı.

Murat Tamer, Türkiye ile Kore arasındaki dostane ve ticari ilişkilere vurgu yaparak Koreli firmaları Türkiye'ye daha çok yatırım yapmaya davet etti. KITA Başkan Yardımcısı Lee InHo da Koreli firmaların Türkiye'ye olan ilgilerinin giderek arttığını ve özellikle biyoteknoloji ürünlerinde Türkiye'nin en büyük ihracat pazarının Kore olmasının karşılıklı iş birliğine önemli bir zemin oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'de biyoteknoloji alanında çalışmalar yapmanın avantajlarından ve iş fırsatlarından bahseden Dr. Ercan Varlıbaş ise Biyoteknoloji Vadisi’nin kuruluş amacı ve misyonunu anlatarak Koreli firmaları vadiye davet etti.

Yatırım Ofisi Kore temsilcisi Taha Saran da Türkiye'nin genel yatırım ortamı, Koreli firmaların Türkiye'deki faaliyet ve yatırımları, nitelikli iş gücü ve Ar-Ge alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Yatırım Ofisi Biyoteknoloji Sektör Sorumlusu Kerem Fidan ise Türkiye biyoteknoloji sektörü, sektöre yönelik yatırım devlet teşvikleri ve vergi sistemi hakkında bilgi verdi.

Diğer Haberler

  1. SUNGUR test atışında hedefi tam isabetle vurdu
  2. TEKNOFEST’te lojistikte verimlilik için yenilikçi çözümler aranıyor
  3. Gençler, iklim değişikliği ve kutup araştırmaları için sahaya çıkıyor
  4. Bakan Uraloğlu: 5G altyapısı tamamlanan yolda test süreci başlıyor
  5. SOM-J, canlı harp başlığıyla hedefi tam isabetle vurdu
  6. FPV Drone İzleme Yarışması’na başvurular sürüyor
  7. TUSAŞ'tan 'Gökbey' paylaşımı
  8. Bilim ve Teknoloji Haftası coşkuyla kutlandı
  9. ‘Yapay Zeka Destekli Lojistik Anahat Optimizasyonu Yarışması’na başvurular başladı
  10. Bayraktar K2, çoklu formasyon uçuşlarını gerçekleştirdi

© Copyright 2026

DHA