Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sen Yeter Ki Yap Projesi’ne başvurular başladı

TÜMOSAN, ilkokul, ortaöğretim ve lise düzeyindeki gençlerin fikirlerinden yola çıkarak Sen Yeter Ki Yap Projesi’ni hayata geçirdi. Toplamda 7 farklı kategoriden oluşan bilim ve teknoloji yarışmasına başvurular başladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Proje fikri ilhamını 13 yaşında bir ortaöğretim öğrencisinden alıyor. Antalya’da ikamet eden Alsancak isimli öğrenci, boş zamanlarını yaşıtlarından daha farklı değerlendirerek, uzaktan hareket ettirebildiği araçlar tasarlıyor. Bu fikrini kendisine en yakın TÜMOSAN bayisine giderek yetkililerle paylaşan gence traktör maketi hediye ediliyor. Bu hediye traktörü de uzaktan hareket edilebilir bir hale getiren Alsancak, bu vesileyle yepyeni bir proje fikrine ilham oluyor. 

Proje kapsamında; robotik, evrensel teknoloji, eğitici teknolojiler, engelsiz yaşam, savunma teknolojileri, gıda ve tarım, enerji ve çevre olmak üzere 7 farklı kategori yer alıyor. Özetle bu projede, insan hayatını etkileyen her alanda yapılacak bilimsel ve teknolojik gelişmelerle uygulanabilir projeleri keşfederek; topluma kolaylık ve fayda sağlamak amaçlanıyor. Sen Yeter Ki Yap yarışması, bu tarz projelerin hayata geçirilmesi için öğrencilere bir fırsat sunuyor. Yarışmaya katılan projeler, altı aylık aralıklarla TÜMOSAN tarafından değerlendirilecek ve uygulamaya konulacak.

 GENÇ MUCİTLERE TOPLAMDA 30 BİN LİRA ÖDÜL VERİLECEK

 Sen Yeter Ki Yap Projesi’nde her kategoride ödüle layık görülen genç mucitlere toplamda 30 bin lira ödül verilecek. Genç yeteneklerin inovatif fikirler üretmesi ve fikirlerine güvenmesini teşvik eden projenin detayları internet sitesinde ve TÜMOSAN sosyal medya hesaplarında yer alıyor. 10-17 yaş arasındaki tüm öğrencilerin başvuruları değerlendirilecek.

 

Diğer Haberler

  1. ROKETSAN Genel Müdürü İkinci: GÖKBORA füzesinin motor çalışmaları nihayete ulaştı
  2. ASELSAN tarafından geliştirilen 'mobil dijital röntgen' cihazı Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi
  3. ASFAT, Romanya’ya savaş gemisi satışı gerçekleştirdi
  4. ‘Türkiye’nin dijital geleceğine 1 milyar liralık yatırım yapıyoruz’
  5. Bakan Kacır, Türk akademisyenlerin uluslararası başarısına tebrik etti
  6. MİA Teknoloji: Kamu ihalelerine katılma yasağı mahkeme kararıyla kaldırıldı
  7. MKE, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında yer aldı
  8. LUNA-1 uydusu başarıyla fırlatıldı
  9. Bayraktar KIZILELMA havacılık tarihinde bir ilke imza attı
  10. Bakan Uraloğlu: Nijer Devlet Televizyonu Telesahel, yayınlarını Türksat uydularına taşıdı

© Copyright 2025

DHA