Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

SİPER 1, hedefi tam isabetle vurdu

SİPER 1 uzun menzilli hava savunma füzesi, otonom batarya atışında, hedefi tam isabetle vurdu.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)-

ASELSAN ve ROKETSAN'ın ortaklığında hayata geçirilen SİPER 1 uzun menzilli hava savunma füzesi, Sinop Test Merkezi'nde gerçekleştirilen otonom batarya atışında hedefini tam isabetle vurdu. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, NSosyal hesabından test atışına ilişkin görüntüleri paylaşarak, "Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma kabiliyetinde tarihi bir eşik daha başarıyla aşıldı.

SİPER 1 uzun menzilli hava savunma füzesi, Türk Hava Kuvvetlerimizin kontrolünde gerçekleştirilen otonom batarya atışında hedefini tam isabetle vurdu. Bu başarı, yalnızca bir test değil; gök vatanımızın güvenliğine atılan stratejik bir imzadır. Bu kritik sistem; ASELSAN'ın radar, komuta kontrol ve sensör kabiliyetlerinin, ROKETSAN'ın füze ve harp başlığı mühendisliğinin, Hava Kuvvetlerimizin tecrübesi ve operasyonel birikiminin mükemmel bir uyumla birleştiği yerli ve milli bir güç çarpanıdır.

Bugün elde edilen sonuç, Türkiye'nin hava savunmasında kendi gök kalkanını inşa etme iradesinin ve mühendislik kudretinin en somut göstergelerinden biridir. SİPER, yalnızca bir savunma sisteminin adı değil; milletimizin ufkunu, iradesini ve bağımsızlığını koruyan çelikten bir sözdür.

Bu başarı için; ASELSAN'a, ROKETSAN'a, Türk Hava Kuvvetlerimizin kahraman personeline ve tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Gök vatan emin ellerdedir. Daha ileri, daha güçlü, daha yüksek hedeflere doğru" ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. Yapay zeka kullanımı 2 kat arttı
  2. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin JetDrone'u TEKNOFEST’TE ilgi odağı oldu
  3. Selçuk Bayraktar, Demirören Medya standını ziyaret etti
  4. Şanlıurfa’da TEKNOFEST heyecanı devam ediyor
  5. 11’inci Uluslararası Buluş Fuarı-TÜRKPATENT ISIF’26 Şanlıurfa’da başladı
  6. 'Türk Telekom, Wi-Fi 8’i gerçek ev koşullarında test eden Avrupa’daki ilk operatör oldu'
  7. Akkuyu NGS mühendisleri, Dünya Yaşlılar Günü öncesinde ziyaretlerde bulundu
  8. Turkcell Genel Müdürü Koç: TEKNOFEST Şanlıurfa’ya ve Güneydoğu’ya çok yakıştı
  9. Bakan Uraloğlu: Genişbant internet abone sayımız 100,8 milyona ulaştı
  10. Şanlıurfa’da TEKNOFEST Güneydoğu başladı

© Copyright 2026

DHA