Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

SİPER Ürün-2, havada değişen hedefi başarıyla imha etti

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİPER Ürün-2'nin belirli bir hedefe doğru ateşlendikten sonra havadayken güncellenen yeni hedefini başarıyla imha ettiğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli hava ve füze savunmamızın etkinliğini artıracak kritik yetkinlikleri kazanmaya devam ediyoruz. SİPER Ürün-2, belirli bir hedefe doğru ateşlendikten sonra havadayken güncellenen yeni hedefini imha ederek çevikliğini ve etkinliğini bir kez daha başarıyla sergiledi" dedi.

'DEĞİŞKEN TEHDİTLERE KARŞI REAKSİYON KAPASİTEMİZİ ARTIRIYORUZ'

Gök Vatan'ın savunmasında Çelik Kubbe'nin uzun menzilli katmanını güçlendirdiklerini vurgulayan Görgün, "Değişken tehditlere karşı reaksiyon kapasitemizi artırıyoruz. SİPER projesinde görev alan yaklaşık 1000 alt yüklenici firmamız, ekosistemimiz içinde kendi yetkinliklerini geliştiriyor. Firmalarımız edindikleri kabiliyetler ve yetiştirdikleri nitelikli insan kıymeti ile savunma sanayii projelerimizin başarıya ulaşmasını sağlıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız savunma sanayimizi adım adım inşa ediyoruz. SİPER Ürün-2 projesinde görev alan Başkanlığımız personeline, ASELSAN, ROKETSAN ve TUBİTAK SAGE ekipleri ile tüm alt yüklenici firmalarımıza teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 



Diğer Haberler

  1. Dijital Türkiye'nin geleceği Antalya'da masaya yatırılıyor
  2. Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini 2027’ye taşıdığını duyurdu
  3. Kara Kuvvetleri'nin 'Askeri Uçangöz Yarışması'nda final mücadelesi
  4. UiPath, yapay zeka ajanlarını ve çalışanları tek platformda buluşturdu
  5. Siber Güvenlik Başkanlığı’ndan kritik güvenlik uyarısı
  6. Türk Telekom CEO'su Şahin: Sürdürülebilir bir gelecek için teknolojiyi kullanıyoruz
  7. Turkcell, 6G’nin ‘algılayan şebeke’ yetkinliğini sahada test etti
  8. Fergani’nin 6’ncı milli uydusu uzaya çıktı
  9. Bakan Uraloğlu: Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında 18 hedef belirledik
  10. ‘Yapay zekayı yöneten kazanacak’

© Copyright 2026

DHA