Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Yapay zekanın lazer epilasyon teknolojisiyle kişiye özel ayarlamalarla seans süreleri kısalıyor’

Medikal Estetik Hekimi Dr. Nedim Bakırcı, yapay zekanın lazer epilasyon teknolojisiyle birleşmesinin estetik alanında önemli bir değişim olduğunu belirterek “Bu yeni teknolojinin, kişiye özel tedavi sunarak daha az seansla kalıcı sonuçlar elde edilmesine yardımcı oluyor. Yapay zekanın lazer epilasyon teknolojisiyle kişiye özel ayarlamalarla seans süreleri kısalıyor ve sonuçlar daha etkili hale geliyor. Bu sayede hem zaman hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanıyor" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)- 

Lazer epilasyonun nasıl çalıştığını açıklayan Medikal Estetik Hekimi Dr. Nedim Bakırcı, lazer ışığının melanin pigmentini hedef alarak kıl köklerini yok ettiğini belirtti. Ayrıca teknolojinin, her seansın cilt tipine ve kıl yapısına göre dalga boyunu ve yoğunluğunu ayarlayabilme özelliği sayesinde, bronz tenli kişilerde bile güvenle kullanılabildiğini söyledi.

‘DERİN DOKULARA ZARAR VERME RİSKİNİ ORTADAN KALDIRIR’

Lazer epilasyonun güvenli bir yöntem olduğunu belirten Dr. Bakırcı, "Lazer epilasyonun kansere veya kısırlığa neden olduğu yönünde bilimsel bir bulgu bulunmamaktadır. Lazer, yalnızca kıl köklerine odaklanarak derin dokulara zarar verme riskini ortadan kaldırır. Ülkemizin birçok bölgesinin yoğun güneş aldığı için bronz tenli bireylerin fazla olduğunu, bu kişilerin de artık yapay zeka destekli lazer epilasyon tedavilerinden güvenle faydalanıyor” diye konuştu.

‘KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNARAK ESTETİK ALANDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ’

Son olarak, estetik alanındaki teknolojik gelişmelere değinen Dr. Bakırcı, "Ülkemiz bu alanda daha da ilerlemeli. Yapay zeka destekli lazer epilasyon teknolojisi ile daha güvenli ve kişiye özel çözümler sunarak estetik alanda önemli bir adım atıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

  1. Turkcell'in 'Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zeka Projesi' mezunlarını verdi
  2. Yeni Fikirler Yeni İşler'in final etkinliği ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı
  3. TUSAŞ, Airbus'a 500'üncü gövde teslimatını gerçekleştirdi
  4. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı 9’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor
  5. Yapay zeka destekli siber güvenlik girişimi, 10,8 milyon TL kitle fonlaması hedefliyor
  6. Penta Teknoloji, 2’nci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı
  7. Haluk Görgün: Bayraktar AKINCI TİHA; aklın kusursuz uyumunu bir kez daha gösterdi
  8. Bakan Kacır: BOZOK ve KAYI30 SİHA mühimmatlarımız, hedefi tam isabetle imha etti
  9. MKE'den Azerbaycan'da yeni şirket; MKA
  10. Yerli füze Tayfun, son atışında da hedefi tam isabetle vurdu

© Copyright 2025

DHA