Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kılıçdaroğlu'ndan '30 Ağustos' mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan '30 Ağustos' mesajı

ABONE OL
DHA

ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir asır önce bağımsızlığımızı birlikte kazandık. Vatanımızı birlikte kurtardık. Şimdi o büyük zaferin mirası Cumhuriyetimizi, barışın ve demokrasinin yurdu yapmak için birlikte güçlendirerek geleceğe taşımalıyız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26 Ağustos sabahı Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zafere ulaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki o büyük zafer, yalnızca işgal ordularının yenilmesi değildi. Anadolu’nun kaderinin artık başka başkentlerde değil, bu toprakların insanları tarafından belirleneceğinin dünyaya ilanıydı. Atatürk, yıllar sonra 30 Ağustos’u 'Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölmez anıtı' olarak tarif etti. O anıt, Anadolu’nun bütün renklerinin ortak iradesiyle yükseldi. Yokluk içinde aynı vatanı savunan insanlar, çocuklarına bağımsız bir ülke bırakmak için omuz omuza verdiler. Aradan 104 yıl geçti. Bugün coğrafyamız yeniden savaşların, çatışmaların ve güç mücadelelerinin ortasında. Sınırların tartışıldığı, haritaların yeniden çizilmek istendiği böyle bir dönemde, 30 Ağustos bize çok açık bir şey söylüyor; Türkiye’nin bağımsızlığının en büyük güvencesi, milletimizin birliğidir. Bu nedenle bugün bize düşen, yeni cepheler açmak değil, eski yaraları kapatmaktır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Silahların tamamen sustuğu, annelerin artık evlatlarının ardından ağlamadığı; Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin, Sünni’nin vatanımızda huzur, güven ve kardeşlik içinde yaşadığı bir Türkiye, Cumhuriyetimizin zayıflığı değil, gücü olacaktır. Bir asır önce bağımsızlığımızı birlikte kazandık. Vatanımızı birlikte kurtardık. Şimdi o büyük zaferin mirası Cumhuriyetimizi, barışın ve demokrasinin yurdu yapmak için birlikte güçlendirerek geleceğe taşımalıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Büyük Taarruz’un bütün kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

© Copyright 2026

DHA