Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 2,3 arttı

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 2,3 arttı

ABONE OL
DHA

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretiminin ağustos ayında yıllık yüzde 2,3 arttığını, aylık yüzde 0,2 arttığını açıkladı.

TÜİK, Ağustos 2026 dönemine ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretimi 2026 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,8 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 2 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 9,9 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 7,5 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 1,1 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 1,2 arttı.

Hizmet üretimi 2026 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,4 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,7 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 0,3 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 2,6 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,9 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 2,6 arttı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA