Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Antalya -Yaralı martıyı tekne kaptanı kurtardı

Antalya -Yaralı martıyı tekne kaptanı kurtardı

ABONE OL
DHA

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde oltaya takılarak bitkin düşen martı, tekne kaptanının denize atlayarak yaptığı müdahaleyle kurtarıldı.

Olay, bu sabah Alanya Marina açıklarında meydana geldi. Günübirlik tur düzenleyen tekne kaptanı Turgay Meşe, deniz yüzeyinde çırpınan martıyı fark etti. Denize atlayan Meşe, bitkin haldeki martıyı tekneye çıkardı. Martının ağzına ve kanadına dolanan misinayı bıçakla keserek çıkaran kaptan, martıyı kurtardı. Yaralı martı, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmek üzere koruma altına alındı. O anlar teknedeki tatilciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

'ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ'

Martıyı kurtaran kaptan Turgay Meşe, "Bir hayvanı daha kurtardık. Balık yakalamak için ekmek sarıp attığınız oltaları unutuyorsunuz denizde. Bu hayvanlar da bu ekmekleri yiyerek zarar görüyor. Çevremize, doğamıza sahip çıkmak zorundayız" dedi. (DHA)

HABER-KAMERA: Alkın BİRİCİK/ALANYA, (DHA)

© Copyright 2025

DHA