Antalya'da Yerli Malı Haftası'na coğrafi işaretli ürün vurgusu
Antalya'da Yerli Malı Haftası'na coğrafi işaretli ürün vurgusu
Aysu DURSUN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Valisi Hulusi Şahin'in başlattığı 'Coğrafi İşaretler Seferberliği' kapsamında düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliklerinde, Ramazan- Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı özel bir sunum programı gerçekleştirildi.
Bu yıl Antalya genelinde yürütülen 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinliklerinin teması 'Coğrafi İşaretli Ürünler ve Antalya'nın Yerel Değerleri' olarak belirlendi. Bu kapsamda Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ramazan- Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğü iş birliğinde 'Senin Sunumunla Senin İçeceğin' etkinliği düzenlendi.
COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Ramazan Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Murat Mimaroğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, coğrafi işaretli ürünler ve yerel değerler temel alınarak hazırlanan içecek sunumları tanıtıldı.
'AMAÇ YEREL DEĞERLERİ GELECEĞE TAŞIMAK'
Etkinlik, okulun Gıda Teknolojisi- Yiyecek İçecek Hazırlama Atölyesi Öğretmeni Ayşe Erdoğan Akdoğan tarafından hazırlandı. Okul Müdürü Davut Yıldız, etkinliğin amacının coğrafi işaretli yöresel lezzetleri öğrencilere tanıtmak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmak, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlamak ve tatlar üzerinden yeni bakış açıları kazandırmak olduğunu söyledi.
'YEREL ÜRÜNLER YEREL EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİR'
Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu, coğrafi işaretli ürünlerin korunmasının yerel ekonomiye katkı sunacağını, aynı zamanda doğal ürünlerle beslenen daha sağlıklı nesiller yetişeceğini, öğrencilerin de bu sürece aktif rol almasının eğitim açısından büyük değer taşıdığını ifade etti.
FOTOĞRAFLI