Fotoğraf severleri buluşturan sunum
Fotoğraf severleri buluşturan sunum
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYALI fotoğraf sanatçısı Yıldız Can, uzun bir aradan sonra yurdun birçok bölgesindeki dağlarda, ovalarda, ormanlarda çektiği ilginç fotoğraf karelerini dijital sunumla fotoğraf severlerle paylaştı.
Fotoğrafçı Yıldız Can'ın 'Özgürlüğe Bir Adım' adını verdiği dijital fotoğraf sunumu Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nde (ANFAD) gerçekleşti. Sunuma fotoğraf sanatçıları ile fotoğraf severlerin ilgisi yoğun oldu. Sunumda birkaç yıl önce fotoğraf gezisi sırasında otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödülleri bulunan Antalyalı ünlü fotoğrafçı Gülsün Çekiç de anıldı.
FOTOĞRAF HAYATIN ŞAHİDİ
"Hayatta pek çok şey değişir, zamanla silinir, unutulur. Ancak fotoğrafların tanıklığı değişmez. Fotoğraflar yaşadığımız hayatın şahididir. Gittiğimiz yerlerin, gördüğümüz doğal güzelliklerin, paylaştığımız sevinçlerin ve hüzünlerin sessiz tanığıdır" diyen fotoğraf sanatçısı Yıldız Can, fotoğraf karelerinin yaşanan hayatın inkâr edilemez kanıtı olduğunu, bugüne kadar çektiği fotoğraf karelerinde yer alan birçok insanın yaş aldıklarını, çocukların büyüdüklerini, kiminin ise hayatta olmadığını dillendirdi.
DAĞLARDA OVALARDA GEZDİ
İlk dijital fotoğraf sunumunu 2014 yılında yapan Yıldız Can, çektiği fotoğraf karelerini farklı mekanlarda birçok kez sunum ve sergilerde fotoğraf severlerle buluşturdu. Can, doğa sevgisiyle çıktığı yollarda dağlarda, ovalarda, ormanlarda gezindiğini, doğanın güzellikleri yanında doğa canlılarını, dağ köylerindeki sosyal yaşamı da fotoğraf karelerine aktardı.
KARELER ÖZENLE SEÇİLDİ
Yıldız Can'ın beyaz perdeye yansıtılan çiçekten böceğe, kuşlardan yılana, kaplumbağadan dağ keçilerine, akarsulardan göllere, köylerdeki sosyal yaşama kadar özenle seçilmiş birçok kare fotoğrafları hayranlıkla izlendi. Can, sunum sonrası söyleşide de paylaşılan fotoğrafların hikayelerini anlattı.
BOYACI TEŞEKKÜR ETTİ
ANFAD Başkanı Mehmet Boyacı, Yıldız Can'a teşekkür belgesi sundu. Boyacı, yeni sezonda sürpriz sunumların olacağını, sergilerin olacağını, fotoğraf gezileri ve yarışmaların düzenleneceğini, Antalya'nın doğal güzelliklerinin, tarihi zenginliklerinin, köy, ilçe ve il merkezindeki sosyal yaşamların çekimlerinin yapılacağını da ifade etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI