İklim aktivistlerinden Antalya'da COP31 yürüyüşü
İklim aktivistlerinden Antalya'da COP31 yürüyüşü
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da düzenlenecek COP31'e alternatif olarak planlanan Halkların İklim Zirvesi için katılım çağrısı yapıldı. İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu, 182 kurumun birlikte örgütlediğini belirttiği zirve ve 14 Kasım'daki Halkların İklim Yürüyüşü'ne katılacaklar için ücretsiz otobüsler kaldırılacağını duyurdu.
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP31'in 9- 20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği Antalya'da, Halkların İklim Zirvesi (HİZ) için de hazırlıklar yürütülüyor. Paylaşılan programa göre, 14 Kasım'da Halkların İklim Yürüyüşü düzenlenecek, 15- 18 Kasım tarihlerinde ise farklı temalarda zirve etkinlikleri yapılacak.
DÜNYANIN FARKLI BÖLGELERİNDEN KATILIM BEKLENTİSİ
İklimi Değil Sistemi Değiştir Platformu'nun açıklamasında, 182 kurumun birlikte örgütlediği belirtilen zirve ve yürüyüşe Güney Amerika, Afrika, Pasifik, Asya, Avrupa ve Amerika'dan binlerce aktivistin katılmasının beklendiği kaydedildi. Platform, ekolojistleri, işçileri, gençleri ve hak savunucularını Antalya'daki etkinliklerde bir araya gelmeye çağırdı.
'İKLİM ADALETİ TALEPLERİMİZİ YÜKSELTMEK İÇİN ORADAYIZ'
Zirveye ve yürüyüşe katılacaklarını açıklayan platformun duyurusunda, “İklim adaleti taleplerimizi yükseltmek, savaşlara hayır demek, Filistin'e özgürlük haykırmak ve 14 Kasım'daki büyük yürüyüşte 'İklimi Değil, Sistemi Değiştir!' demek için oradayız" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “İklim krizinin faturasını halklara kesen, doğayı ve yaşamı sömüren kapitalizme karşı ekolojistlerin, işçilerin, gençlerin ve hak savunucularının ortak sesini Antalya'da buluşturuyoruz" denildi.
ÜCRETSİZ OTOBÜSLER KALDIRILACAK
Platform, İklim Fest'ten elde edilen destekle Antalya'ya ücretsiz otobüsler kaldırılacağını duyurdu. Otobüslerle gelmek isteyenlerin yanı sıra kendi imkanlarıyla Antalya'ya ulaşarak yürüyüş ve etkinliklere katılacakların da hazırlanan çevrim içi form üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Duyuruda otobüslerin kalkış noktaları ve hareket saatlerine ilişkin bilgi paylaşılmadı.
BEŞ GÜNE BEŞ FARKLI TEMA
Açıklanan programda, 14 Kasım Cumartesi 'Küresel Eylem Günü' kapsamında Halkların İklim Yürüyüşü yapılacağı belirtildi. 15 Kasım Pazar 'Ekolojik Yıkımlara Karşı Doğa Hakları Günü', 16 Kasım Pazartesi 'Fosil Yakıtlardan Çıkış ve Enerji Demokrasisi Günü', 17 Kasım Salı 'Demokrasi, Anti Militarizm ve Barış Günü', 18 Kasım Çarşamba ise 'Gıda Egemenliği ve Agroekoloji Günü' olarak duyuruldu. (DHA)
FOTOĞRAFLI