Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kepez'de taşlar hayat buldu

Kepez'de taşlar hayat buldu

ABONE OL
DHA

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Mozaik Sempozyumu'nun açılışına Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz katıldı. 'Annelerin Sabrıyla Taşların Dili' temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda sanatçılarla bir araya gelen Başkan Kocagöz, eserleri inceleyerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kepez Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Mozaik Sempozyumu, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde kapılarını sanatsevere açtı. Açılışa katılan Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu ile Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yerli ve yabancı sanatçılarla bir araya gelerek eserleri inceledi. Sanatçılarla sohbet eden Başkan Kocagöz, mozaik çalışmalarının yapım süreçleri ve eserlerin taşıdığı anlamlara ilişkin bilgi aldı.

'Annelerin Sabrıyla Taşların Dili' temasıyla gerçekleştirilen sempozyum, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları Kepez'de buluşturdu. Modern Sanatlar Galerisi'nde sabırla işlenen taşlar, renklerin büyüsüyle sanatseverlere etkileyici bir görsel anlatı sunuyor. Meksika'dan İtalya'ya, Rusya'dan Hollanda'ya uzanan geniş bir coğrafyadan gelen sanatçılar, farklı kültürleri mozaik sanatıyla ortak bir dilde buluşturuyor. Organizasyonda sanatçılar yalnızca eserlerini sergilemiyor, aynı zamanda üretim aşamalarını da ziyaretçilerle paylaşıyor. Taşın en yalın halinden başlayarak sabırla şekillenen mozaikler, galeride adeta hikayeye dönüşüyor. Akademisyenlerin de yer aldığı sempozyumda bilgi ve deneyim paylaşımı ön plana çıkarken, mozaik sanatının kültürel geçmişi ve teknik detayları da katılımcılarla buluşturuluyor.

HER TAŞTA BİR DİLEK VAR

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilen 'Bir Taş, Bir Dilek, Bir Bütün' adlı kolektif mozaik çalışması ise etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Yaklaşık 1 metreye 1 metre ölçülerindeki cam mozaik yüzey üzerine hazırlanan eser, sempozyum süresince sanatçılar, katılımcılar ve ziyaretçilerin katkılarıyla tamamlanıyor. Cam ve mozaik taşlardan oluşan çalışma, tamamen el işçiliğiyle ilerlerken her katılımcının dokunuşunu ortak bir sanat eserine dönüştürüyor. Projenin temelini 'Her insan bir mozaik parçasıdır' düşüncesi oluşturuyor. Her bireyin kendi rengi, hikayesi ve dokusuyla büyük bütünün ayrılmaz bir parçası olduğu fikri, çalışmaya güçlü bir toplumsal anlam kazandırıyor. Bu yönüyle eser yalnızca estetik bir çalışma değil; birlik, dayanışma ve ortak üretim kültürünün simgesi olarak da öne çıkıyor.

Anneler Günü temasıyla bütünleşen projede ziyaretçiler, anneleri için bir dilek tutarak mozaik taşlarını esere yerleştiriyor. Sevgi, emek, sabır ve annelik duygusunu simgeleyen çalışma, yüzlerce kişinin katkısıyla anlam kazanıyor. Her bir taş tek başına küçük bir parçayı temsil ederken, birleştiğinde büyük ve anlamlı bir bütün oluşturuyor. Kepez'de kalıcı bir sanat hafızası oluşturması hedeflenen kolektif mozaik çalışmasının son parçası ise Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tarafından yerleştirildi.

24 Mayıs'a kadar devam edecek sempozyum süresince sanatseverler, hem sanatçıların üretim süreçlerini yakından izleme hem de ortaya çıkan eserleri inceleme fırsatı bulacak.

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA