Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ayvalık Yat Yarışı'nın ikincisi yapıldı

Ayvalık Yat Yarışı'nın ikincisi yapıldı

ABONE OL
DHA

BALIKESİR,(DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık Yat Yarışı'nın ikincisi, 2-3-4 Ekim tarihlerinde düzenlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık Körfezi'nin eşsiz güzelliğinde gerçekleşen bu yarışların kentimizin denizcilik kültürüne ve turizmine değer kattığına inanıyorum" dedi.

Ayvalık Yat Yarışı'nın ikincisi, 2-3-4 Ekim tarihlerinde Setur Marinas Ayvalık'ta gerçekleştirildi. 30'un üzerinde yarış teknesi ve yaklaşık 200 sporcunun katıldığı organizasyondan elde edilen gelir Türk Eğitim Vakfı Ayvalık Mesleki Burs Fonu'na aktarılacak. Bu yıl ikinci kez düzenlenen organizasyon, Ayvalık'ın yelken sporundaki potansiyelini ve denizcilik kültürünü öne çıkarırken yarış süresince kentte turizm ve hizmet sektöründeki hareketliliğe de katkı sağlaması hedeflendi. Ödül törenine katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "2. Ayvalık Yat Yarışları'nın ödül töreninde yarışmacılarımızı ve deniz tutkunlarımızla bir araya gelerek bu güzel organizasyonun heyecanını birlikte paylaştık. Ayvalık Körfezi'nin eşsiz güzelliğinde gerçekleşen bu yarışların kentimizin denizcilik kültürüne ve turizmine değer kattığına inanıyorum. Emeği geçen herkese, yarışan tüm sporcularımıza ve Ayvalık'ın mavi sularını yelkenleriyle renklendiren tüm deniz tutkunlarına teşekkür ediyorum. Rüzgarınız bol, rotanız hep açık olsun" dedi.

Setur Marinas Ayvalık Müdürü ve Ayvalık Yelken Spor Kulübü Başkanı Süleyman Ercan ise yaptığı açıklamada “Ayvalık'ın denizcilik kimliğini yelken sporu aracılığıyla daha geniş kitlelere tanıtmayı ve kentimizi önemli bir yelken organizasyonuna ev sahipliği yapan merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA