Bingöl’de 280 sanayi esnafı, yeni işyerlerine taşınmaya başladı
Bingöl’de 280 sanayi esnafı, yeni işyerlerine taşınmaya başladı
Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL 3’üncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi’nde ana yolun 4 kilometrelik bölümünde sıcak asfalt tamamlandı, 280 esnaf yeni işyerlerine taşınmaya başladı.
Türkiye’de tek seferde ihalesi yapılan en büyük yerleşke olma özelliğini taşıyan Bingöl 3’üncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi’nde, 150, 300 ve 500 metrekarelik tiplerde toplamda 200 bin metrekare kapalı alanla 501 işyeri yapıldı. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından alınan destekle Belediye iş birliğinde yürütülen asfaltlama çalışmaları, Vali Ahmet Hamdi Usta, Sanayi Sitesi Başkanı Murat Kılıç ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül tarafından yerinde incelendi. Toplamda 5 bin 700 metre uzunluğunda ve 15-18 metre genişliğinde ana yola sahip olan, ayrıca 375 metrelik 29 ara yolla yaklaşık 15 bin 500 metrelik yol ağı bulunan sanayi sitesinde, ana yolun yaklaşık 4 bin metresi sıcak asfaltla kaplanarak ulaşım altyapısı oluşturuldu.
‘BİNGÖL’E BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK’
Esnafların işyerlerine taşınmaya başladığını belirten Vali Ahmet Hamdi Usta, “Yaklaşık 1 ay önce burada yürütülen çalışmaları yerinde incelemiş ve esnaflarımızla bir araya gelmiştik. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki yaklaşık 4 kilometrelik ana yolumuzda, 18 metre genişliğinde yapılan sıcak asfalt çalışmaları tamamlanmış durumda. Bu küçük sanayi sitemiz, Bingöl’e büyük bir değer katacak. Alanda toplam 501 işyerimiz bulunuyor. Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük küçük sanayi sitesi konumundaki bu alanda, yolların tamamlanmasıyla birlikte esnaflarımız hızla yeni dükkanlarına taşınmaya başladı. Şu anda yaklaşık 280 esnafımız faaliyete geçmiş durumda. Bu süreçte emeği geçen Valiliğimizin Özel İdaresine, Belediyemize ve Enerji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimize kazandırılan bu değerli yatırım için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’a, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki̇ Korkutata'ya tüm Bingöllü hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
‘SANAYİ SİTEMİZİ HAYATA GEÇİRMENİN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK’
Sanayi sitesinin şehirleşme ve çevre düzenlemesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Usta, “Bu çalışma, esnaflarımızı bir araya toplamak açısından çok önemli. Bunun yanında, şehrin farklı noktalarında uygun olmayan şartlarda faaliyet gösteren esnaflarımızın sanayi sitemize taşınması; Bingöl’de şehirleşme ve çevre düzenlemesine büyük bir katkı sağlayacak. Başta metal, oto tamirhane, mobilya, PVC ve çini-seramik olmak üzere 5 büyük sektördeki esnaf kardeşlerimiz burada faaliyetlerine devam ediyor. Sanayi sitemizi hayata geçirmenin meyvelerini almaya başladık. Büyük yatırımlar yapıldığında, dışarıda yaşayan yatırımcılarımızın memleketlerine dönerek hizmet etmek istemeleri bizleri mutlu ediyor. İnşallah sanayi sitemiz tamamen tamamlandığında, bunun gibi birçok işletmenin memleketlerine dönerek burada faaliyet göstereceğine inanıyorum” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI