50’nci Yeşil Bursa Rallisi basın toplantısı yapıldı
50’nci Yeşil Bursa Rallisi basın toplantısı yapıldı
Ebru VARDAR/ BURSA, (DHA)- BURSA’da bu yıl 50’ncisi düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan organizasyon, 55 otomobil ve 110 sporcunun katılımıyla 5-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen rallinin basın toplantısı, bir otelde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Toplantıya federasyon yetkilileri, ralli pilotları ve kulüp yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan BOSSEK Başkanı Mete Pala, “Yeşil Bursa Rallisi’nin 50’nci yılı olması hepimizi çok heyecanlandırıyor. Nice senelere diliyorum. Bu değerli yarışta destek olan tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl ilk kez gece etabının olması da ayrı bir keyifli olacak. Kazasız bir yarış olmasını temenni ediyoruz. Güzel anılar birikmesi dileğiyle, herkese başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE’NİN EN ESKİ YARIŞLARINDAN BİRİ’
Daha sonra konuşan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Sportif Direktörü Murat Kaya, “Bu sene 50’nci yıl olması dolayısıyla çok özel bir yeri var Yeşil Bursa Rallisi’nin. Bu anlamda Türkiye’nin en eski yarışlarından biri. Bu vesileyle hem BOSSEK’i hem şehri hem de tüm emeği geçenleri, tebrik ediyorum. Bu yılki yarışlar açısından baktığımızda ise yarışa katılım sayısı öncekilerden çok daha fazla. Bu yüzden de ayrıca kutluyorum. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.
‘BURSA OTOMOTİVİN BAŞKENTİ’
TOSFED Bursa İl Temsilcisi Mithat Ülküden ise “BOSSEK, 50 yılı aşkın geçmişi bulunan bir kulüp. 50’nci Ralliyi düzenlemek de Bursa’ya yakışırdı. Bursa otomotivin başkenti. BOSSEK de bu anlamda otomobil sporları konusunda en iyi şekilde çalışmalar yürütüyor. Katılım olarak da bu yıl için rekor kırılan bir yarış oldu. Tüm sponsorlara da destekleri için teşekkürler” dedi.
Bursa’nın kalbi Osmangazi’de bu yarışa start vermek büyük gurur. Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan ise “Osmangazi Bursa’nın adeta kalbi. Hem Belediye Başkanımız Erkan Aydın hem de Osmangazi Belediyespor olarak, tüm spor organizasyonlarına destek veriyoruz. Yeşil Bursa Rallisi’ni de çocukluğumuzdan beri takipteyiz. Ben de eski bir ralli hakemiyim. Bu sene ayrıca Bursa’nın fethinin 700’üncü yılı. Bu özel yılda, Yeşil Bursa Rallisi’nin de 50’nci yılı olması ve Bursa’nın kalbinde start verilmesi bizim için büyük gurur” ifadelerini kullandı.
‘GECE ETABI İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM’
Dünyanın ilk ve tek engelli kadın ralli pilotu olan ve bu yıl Team Binance TR için yarışacak olan Kübra Denizci Keskin ise “Yeşil Bursa Rallisi benim için hem ev sahibi olma hem de özel anilerim olduğundan çok özel bir yeri olan ralli. Yarışta hem Team Binance TR adına hem de Osmangazi Belediyesi adına yarışıyorum. Bu açıdan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hem bana hem de organizasyona destekleri için teşekkür ediyorum. İlk kez gece etabında yer alacağım için çok heyecanlıyım. İnşallah hepimiz için çok güzel bir yarış olur” dedi.
‘ÇEVRE BİLİNCİYLE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’
BOSSEK Kadınlar Komisyonu Başkanı Burçe Tokuş Muhtar da, “Yeşil Bursa Rallisi’ne bu sene erken başladık. 10 bin ağaçlık hatıra ormanı ile çalışmalarımız başlamış oldu. Bu sene komisyon olarak sosyal sorumluluk ve çevre konusunda faaliyetler yürütüyoruz. Hatıra ormanının ardından, etap güzergahındaki ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile ralli eğitimi, yarış arabası tasarım atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Uzun yallardır onların yaşadığı yerlerin yollarından geçiyorduk, dolayısıyla bölge halkına bir borcumuz vardı. Daha sonrasında lise ve üniversite öğrencilerini de Yeşil Bursa Rallisi ve otomobil sporları ile bir araya getirmek adına projemiz oldu. Öğrencilerimiz servis alanında görev yapacaklar bu yıl. Ayrıca yarışla ilgili karbon ölçüm hesaplamalarını bu yıl da yapıyoruz. Çevre bilinciyle çalışmalarımız sürüyor. Şimdiden herkese unutamayacakları bir yarış diliyorum” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI