Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhuriyetin 103’üncü yılı Şahinkaya’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 103’üncü yılı Şahinkaya’da coşkuyla kutlandı

ABONE OL
DHA

Semih TÜRKER/ BURSA, (DHA)- BURSA’da Şahinkaya Eğitim Kurumları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü yılını kortej, fener alayı, öğrenci gösterileri ve Cumhuriyet resepsiyonuyla kutladı. Öğrencilerden öğretmenlere, velilerden davetlilere uzanan geniş bir katılımla gerçekleşen etkinliklerde Cumhuriyet’in değerleri sanat, kültür ve birlik duygusuyla yaşatıldı.

Şahinkaya Koleji’nde düzenlenen 29 Ekim kutlamaları, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı Cumhuriyet Korteji ile başladı. Şahinkaya Ortaokul bando ekibinin eşlik ettiği yürüyüşte öğrenciler, öğretmenler ve veliler Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadı. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya, Genel Müdür Yardımcıları Zeynep Şanlı ve Cenk Azkeskin’in katıldığı kortejin ardından gerçekleştirilen törende öğrenciler, şiirleri, sahne performansları ve dans gösterileriyle izleyicilere anlamlı anlar yaşattı.

CUMHURİYET COŞKUSU FENER ALAYIYLA MERKEZ KAMPÜSE TAŞINDI

Academy Kampüs’ten başlayan fener alayı, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının öne çıkan etkinliklerinden biri oldu. Öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları yürüyüşte Cumhuriyet sevgisini ve birlik ruhunu yansıttı. Şahinkaya Eğitim Kurumları Onursal Başkanı Rasim Şahinkaya, Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serhan Şahinkaya ve Bursalı gazilerimizin de eşlik ettiği fener alayı, Cumhuriyet’in ortak değerleri etrafında buluşmanın coşkusunu Merkez Kampüs’e taşıdı.

ACADEMY KAMPÜS’TE CUMHURİYET RESEPSİYONU

Academy Kampüs’te düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonu, sanatın ve zarafetin buluştuğu özel bir programla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından ortaokul ve lise öğrencileri, Tiyatro Kulübü’nün katkılarıyla hazırlanan ‘O Gece – Bir Cümlelik Gece’ adlı gösteriyi sahneledi. Onursal Başkanlar Rasim Şahinkaya ve Nebahat Şahinkaya, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dilay Şahinkaya ve kurum yöneticilerinin katıldığı gecede öğrencilerin tiyatro performansları, Cumhuriyet’in tarihsel yolculuğunu sanat aracılığıyla izleyicilerle buluşturdu.

Şahinkaya Eğitim Kurumları, Cumhuriyet’in 103’üncü yılında gerçekleştirdiği etkinliklerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında, Cumhuriyet değerlerine bağlı ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirme anlayışını sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koydu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA