Osmangazi Belediyesi Meclisi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleşti
Osmangazi Belediyesi Meclisi ekim ayı meclis toplantısı gerçekleşti
Hasan BOZBEY/ BURSA, (DHA)- OSMANGAZİ Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında gerçekleşti.
Osmangazi Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Parti sözcülerinin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Iğdır’ın Aralık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan kahraman askerlerimize, Ankara’da polis uygulama noktasına açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Türkoğlu’na ve Soma’da meydana gelen maden göçüğünde hayatını kaybeden 5 maden işçisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.
Eylül ayında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü yıl dönümünü kutlayacaklarını ifade ederek, ‘Nice 29 Ekimlere’ temennisinde bulundu.
AYDINLATMA GİDERLERİNDEKİ ARTIŞ GÜNDEME GELDİ
Toplantıda parti sözcülerinden gelen talep ve istekler doğrultusunda bilgiler veren Başkan Aydın, sokak aydınlatma giderlerinin daha önce belediyelerden yüzde 10 oranında kesildiğini dile getirerek, göreve gelmelerinin ardından bu kesintinin önce yüzde 20’ye, şubat ayında ise yüzde 60’a çıkarıldığını kaydetti. Başkan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Sokak aydınlatma gideri özelleştirme başladığında yüzde 10 olarak görülüyordu. Şubat ayında birdenbire yüzde 60’a çıkarılıyor, 6 ay kesilmiyor. Birdenbire eylül ayında 6 aylık toptan kesiliyor. Keşke aydınlatma bedeli, 1 milyona yakın Osmangazilinin, Osmangazi Belediyesi’nin cebinden çıkmasa da üç gün fatura ödemediğinizde elektrik faturasını kesen İngiliz fondan çıksa, biz de bunu arzu ederiz ama maalesef bunu öngöremedik.”
‘PAZARCILAR ODASI İLE PROTOKOLÜMÜZ VAR’
Demirtaş’taki pazar yerine ilişkin çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Aydın, bölgedeki pazar esnafına ve üreticilere öncelikli tahsis edilmesine yönelik olarak, “Yerleri belirledikten sonra Pazarcılar Odası ile protokolümüz var. Protokol, bizden önce devam eden, bizim de devam ettiğimiz bir uygulama. Tahsis bedelleri ve kuradan sonra da hak sahipleri belirleniyor. 7 ay gibi kısa bir sürede kullanıma sunacağımız, 3 bin metrekarelik kapalı bir pazar alanı” dedi.
‘HAYVAN PAZARI KURULMASINI BİZ DE İSTİYORUZ’
Hayvan pazarı ile ilgili yasal mevzuatın son durumunun sorulması üzerine bilgi veren Başkan Aydın, “Yapı kayıt belgesi alınarak yapılmış bir alan. İmarlı hâle çevirmek için de DSİ’ye başvuru yaptık. Satın alması yapıldı. Eğer DSİ’den onaylanırsa, daha sonra Tarım’dan da olumlu görüş alınırsa oraların imarlı hâle getirilip hem hayvan pazarı hem de diğer işlerin yapılmasıyla ilgili yasal sorunu tamamlamış olacağız ama çok ağır gidiyor. Biz takibindeyiz. Özellikle Ziraat Odası bize defalarca geldi. Hayvan pazarı kurulmasını biz de istiyoruz. Çünkü vatandaşların talebini yerine getirecek önemli bir alan. Eğer bunları aşabilirsek orayı hayata geçirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.
Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından tamamlandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI