Osmangazi Belediyesi’nin ‘Mahallem Geziyor’ projesine kadınlardan yoğun ilgi
Osmangazi Belediyesi’nin ‘Mahallem Geziyor’ projesine kadınlardan yoğun ilgi
Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi’nin, ilçede yaşayan kadınların, kentin doğal, tarihi ve manevi değerlerini yakından tanıması amacıyla ‘Mahallem Geziyor’ projesi kapsamında düzenlediği kültür turları yoğun ilgi görüyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen dördüncü kültür turuna, Nilüferköy Mahallesi’nde yaşayan kadınlar katıldı.
Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği kültür turları sayesinde ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan kadınları Bursa’nın eşsiz tarihi mirasıyla buluşturuyor. ‘Mahallem Geziyor’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geziye Nilüferköy Mahallesi’nden katılan kadınlar, otobüslerle mahallelerinden alındı. İlk olarak Somuncu Baba Evi ve Fırını’nı ziyaret eden kadınlara çorba ikramında bulunulurken, fırının tarihçesi hakkında da bilgiler verildi. Gezinin ikinci durağında Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni gezen kadınlar, Bursa’nın fetih sürecine tanıklık etti. Ardından Zindan Kapı’ya geçilerek Bursa’nın surları ve geçmişi yakından incelendi. Günün yorgunluğu Sümbüllü Bahçe Konağı’nda verilen çay molasıyla atılırken, sonrasında Değirmen Sosyal Tesisleri’nde akşam yemeği ikram edildi. Kültür turu, Macera Bursa Parkı ziyaretiyle sona erdi. Gezi boyunca Nilüferköylü kadınlara Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın eşi Nadire Aydın ile Osmangazi Belediye Başkan Vekili Özge Kaya da eşlik etti.
‘UNUTAMAYACAĞIMIZ BİR GÜN GEÇİRDİK’
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezilerini çok güzel bulduklarını ifade eden Nilüferköy Mahallesi sakini kadınlar, “Çok keyifli bir gün geçirdik. Bursa’nın manevi ve tarihi yerlerini gezme imkanı bulduk. Dolu dolu bir gezi yaptık, büyük keyif aldık. Gezide bize Erkan Aydın başkanımızın değerli Eşi Nadire Hanım ve Osmangazi Belediye Başkan Vekili Özge Kaya da katıldı. Bu güzel turu düzenlediği için başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
‘GEZİLERİMİZ MAHALLE MAHALLE DEVAM EDECEK’
Kültür gezilerinin dördüncüsünü düzenlediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkan Vekili Özge Kaya ise “Vatandaşlarımızı araçlarımızla mahallelerinden alarak ilk önce Somuncu Baba Evi ve Fırını’nı ziyaret ettiriyoruz. Burada çorba ikramımız oluyor. Daha sonra Panorama 1326 Fetih Müzesi ve Zindan Kapı, akabinde Sümbüllü Bahçe konağında çay, Değirmen Sosyal Tesisleri’nde yemek ikramımız oluyor. Gezimiz Macera Bursa Parkı ziyaretiyle son buluyor. Kadınlarımız gezilerde keyifli bir gün geçirmiş oluyorlar. Gezilerimiz mahalle mahalle devam edecek” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI