Yenişehir'de kurtuluş ruhu yaşatılacak
Yenişehir'de kurtuluş ruhu yaşatılacak
Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Yenişehir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü, 6 Eylül'de düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
11’inci Uluslararası Altın Biber Festivali kapsamında 6 Eylül’de Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yılının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyleyen Yenişehir Belediye başkanı Ercan Özel ‘“Sabah saatlerinde Heykel Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, kortej yürüyüşüyle devam edecek. Program tarihi Yenişehir Belediye Meydanı’nda Yenişehir’in kurtuluşunun sembolik canlandırmasının ardından sona erecek. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 104’üncü yılı, esareti reddeden, bağımsızlıktan asla vazgeçmeyen milletimizin bayramıdır" dedi.
Vatandaşları kutlamalara davet eden Başkan Ercan Özel, “Bugün bizlere düşen görev, 104 yıl önceki ruhu yeniden yaşatmaktır. Birlik olacağız, kardeş olacağız, omuz omuza daha güçlü bir Yenişehir, daha aydınlık bir Türkiye inşa edeceğiz. Gelin, 104 yıl önce olduğu gibi bugün de el ele, omuz omuza, gönül gönüle yürüyelim. Hep birlikte daha güçlü bir Yenişehir, daha aydınlık bir Türkiye için çalışalım” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI