Gaziantep’te şeker pancarı hasadı
Gaziantep’te şeker pancarı hasadı
GAZİANTEP’in İslahiye ve Nurdağı İlçelerinde, 9 bin 234 dekar alanda ekili şeker pancarında hasadı sürüyor.
İslahiye ve Nurdağı İlçelerinde 9 bin 234 dekar alanda üretimi yapılan ve hasadı devam eden şeker pancarında bu yıl mevsimsel yağışların etkisiyle hasat 10 gün gecikmeli başladı.
İslahiye Ziraat Odası Başkanı Osman Erdoğan, hasadın sürdüğünü ifade ederek yaklaşık 74 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.
Erdoğan,''İslahiye’de 3 bin, Nurdağı’nda ise 6 bin 234 dekar alanda şeker pancarı ekildi. İki ilçemizde 9 bin 234 dekarda şeker pancarı hasadımız mevsimsel yağışlar nedeniyle 10 gün gecikmeli başladı. Bu yıl her iki ilçemizde toplam 73 bin 900 ton rekolte beklerken, fiyatların açıklanmaması ise üreticilerimizi düşündürmektedir” dedi.
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)