Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İslahiye'de 'çök-kapan-tutun' tatbikatı yapıldı

İslahiye'de 'çök-kapan-tutun' tatbikatı yapıldı

ABONE OL
DHA

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in İslahiye  İlçesinde,12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de deprem tatbikatı yapıldı.

AFAD koordinasyonunda Düzce depreminin 23'üncü yılı dolayısıyla 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' kapsamında  81 ilde eş zamanlı olarak yapılan 'çök-kapan-tutun' tatbikatı İslahiye Dervişiye Camiinde tatbikat gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Hasan Kiraz, cami cemaatına deprem sırasında ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Daha sonra siren sesinin çalmasıyla çök-kapan-tutun hareketi yaparak temsili depremin sona ermesi beklendi.
Tatbikat ile toplumda afet bilincinin yerleştirilmesi ve olası bir depremde deprem anında nelerin yapılması gerektiğinin bilinmesi amaçlandığını belirten İlçe Müftüsü Hasan Kiraz, "Rabbim memleketimizi,bütün insanımızı böyesi bela ve müsübetlere uğratmasın, hem manevi olarak ibret alıp, hem de maddi olarak tedbir almalıyız" dedi.

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2025

DHA