DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1
DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1
1- İBB SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 24 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Armağan GÖKMEN- Emre KURT / İSTANBUL, (DHA) - İBB'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden 24'ü yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB'ye yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında, Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik İstanbul, Antalya, Çanakkale, Trabzon, Bursa ve Giresun'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma dosyasına göre, suç örgütünün İSFALT ve İETT'den aldığı bazı ihalelere fesat karıştırdığı belirlenmesi sonrası 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 29 Temmuz'da yapılan operasyonla 24 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Levent Tunca, İSFALT İdari İşler Müdürü Murathan Altınışık, İSFALT Destek Hizmetleri Şefi Göktunç Şentürk, İSFALT Satınalma Müdürü Rana Uysal, İETT Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Kazım Taylan Sever, İETT İkitelli Garaj Müdürü Halil İbrahim Kaya, İETT Muhabese Müdürü Ali Haydar Topçu, İETT Mali Hizmetler Daire Başkanı Şeyhmus Oral, İETT Planlama Şefi Ülkü Kaya, İETT Kağıthane Garaj Müdürü Samet Alptuğ Arıkan, İSFALT Avrupa Yakası Uygulama Müdürü Sencer Hacıoğlu, İETT Emekli Satın Alma Daire Başkanı Taşkın Ilıca, İETT Yunus Garajı Şube Müdürü Şevket Eygi, İSFALT Avrupa Yakası Uygulama Müdürlüğü Şefi Ahmet Savaş, İSFALT Eski Genel Müdürü Burak Sırali, İETT İhale İşleri Şube Müdürü Cevdet Akarsu, Oktay Aktaş, Mehmet Karataş, Zafer Sola, Erenay Delipınar, Murat Delice, Halil Yanmaz, Veli Rıdvanoğlu ve Vahdet Melikoğlu'nun aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. 'İhaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 24 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------------------
-Polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri
-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Genel ve detaylar
===============================
2- KAĞITHANE'DE EV ARKADAŞININ BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ; ŞÜPHELİ KAMERADA
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) -KAĞITHANE’de bir gecekonduda yaşayan Ferhat O., mutfakta kahvaltı hazırladığı sırada yumurta çırpan arkadaşı Oktay Barbaros’u (41) bıçakla boğazını kesip öldürdü. Olaydan sonra kaçan Ferhat O. polis ekipleri tarafından yakalandı. Ferhat O.‘nun marketten yumurta aldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Gürsel Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gecekonduda yaşayan Oktay Barbaros ile ev arkadaşı Ferhat O., sabah saatlerinde markete giderek yumurta aldı. Ardından Barbaros, eve gelen Ferhat O.‘nun aldığı yumurtaları tabağa koyarak çırpmaya başladı. O sırada henüz bilinmeyen bir nedenle ikili arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Ferhat O., eline aldığı bıçakla ev arkadaşı Oktay Barbaros’un boğazını kesti. Olayın ardından Ferhat O. kaçarken, Barbaros ise olay yerinde hayatını kaybetti.
YUMURTA ÇIRPARKEN BOĞAZINI KESTİ
Yaşananların ardından mahalleden 2 kişinin kahvaltıya çağırdığı Ferhat O. mesajlara cevap vermedi. Bunun üzerine Ferhat O.'nun arkadaşı olan 2 kişi, eve gitti ancak kapıyı açan olmadı. İçeri giren 2 kişi Oktay Barbaros’u yerde hareketsiz şekilde yatarken gördü. Eve gelen 2 kişi polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu.Polis ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Sağlık ekipleri ise yaptığı ilk incelemede, Barbaros’un hayatını kaybettiğini belirledi.
POLİS ŞÜPHELİYİ YAKALADI
Cumhuriyet Savcısı ve Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Oktay Barbaros’un cesedi, cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Şüpheli Ferhat O. polis ekipleri tarafından yakalandı. Diğer yandan Ferhat O.‘nun marketten yumurta aldığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.(DHA)
===============================
3- GAZİOSMANPAŞA’DA KAYBOLAN BATTAL DİNÇER’DEN 14 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
Baran AKKAYA/İSTANBUL,(DHA) - GAZİOSMANPAŞA'da kaybolan Battal Dinçer(20), 14 gündür aranıyor. Kaybolduktan 1 gün sonra bölgedeki Ertuğrul Gazi Camii'nin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen Dinçer'den daha sonra haber alınamadı. Genetik bir rahatsızlık sebebiyle unutkanlığı olan ve daha önce de bir çok kez kaybolan Battal Dinçer'i arayan ailesi, kardeşlerini görenlerin kolundaki dövme ile kendilerine ulaşabileceğini söyledi.
500 Evler Mahallesi'ndeki bir tekstil atölyesinde çalışan ağabeylerinin yanına gelen Battal Dinçer, 17 Temmuz günü kayboldu. Genetik bir rahatsızlık sebebiyle unutkanlığı olan ve tek başına gittiği yerlerden geri dönemeyen Battal Dinçer'in atölyede olmadığını fark eden ağabeyleri bölgeyi aradı, ancak Battal Dinçer'i bulamadı. Ağabeylerinin yaptığı araştırmada, Battal Dinçer'in 18 Temmuz günü sabah 06.00 sıralarında Yunus Emre Mahallesindeki Ertuğrul Gazi Camisi'ne geldiği, burada bir süre uyuduktan sonra ayrıldığı ortaya çıktı. Battal Dinçer'in son görüntüleri, caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
‘BATTAL'IN SAĞ KOLUNDA SEVGİ İZİ VAR’
Kayıp Battal Dinçer’in ağabeyi Hamdi Dinçer, "Kardeşim ayın 17’sinde en son Sultangazi girişinde kayboldu. Bizim bir tandık gördü onu. Buradan çıkıp, yolun karşısına geçmiş. Ondan sonra haber alamıyoruz. Kardeşimin rahatsızlığı var, tedavi olması için buraya getirdik. Tedavisi hala sürüyor ama neredeyse 14 gündür ortalıklarda yok. Her yere başvurduk, ama kardeşimden bir iz ya da haber yok. Rahatsız olduğu için daha önceden de 1-2 defa kayboldu ama polisler eşliğinde eve gelmişti. Bu sefer süreç fazla oldu, neredeyse 14 gün oldu. Hayatından endişelenmeye başladık kardeşimin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Kardeşim, tam olarak teşis konulmamış ama kronik bir hastalığı var. Unutkanlık var tedavi oluyor, ara ara böyle evden çıkıp gidiyor. Battal'ın sağ kolunda sevgi izi var. Rakam var. 75222 numaraları var. Zaten oradan anlayabilirler kayıp olduğunu. Daha önce kaybolduğunda bir program vesilesiyle o rakamı yazmışlar" dedi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
--------------
(Güvenlik kamerası)
- Caminin güvenlik kamerası görüntüleri
(Aktüel)
- Battal Dinçer'in kaybolduğu yerden görüntüler
- Ağabeyi Hamdi Dinçer ile röp.
(Fotoğraf)
- Battal Dinçer'in fotoğrafları
==============================
4- KADIKÖY’DE PATLAYAN BORUDAN FIŞKIRAN SU 5 KATLI BİNA YÜKSEKLİĞİNE ULAŞTI
Leyla YILDIZ- Ulaşcan ÖZER/İSTANBUL,(DHA) - KADIKÖY’de İSKİ ekiplerinin çalışma yaptığı su borusu patladı. Olayda yaralanan kimse olmazken, borudan fışkıran su 5 katlı bina boyuna ulaştı. Suyun fışkırdığı anlar çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay Zühtüpaşa Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde öğle saatlerinde meydana geldi. Ana su hattında sızıntı olduğunu fark eden mahallelinin ihbarı üzerine İSKİ ekipleri bölgede çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesi sırasında boru hattı patladı. Yaralanan kimsenin olmadığı olayda, borudan fışkıran su 5 katlı bina yüksekliğine ulaştı. Suyun fışkırdığı anlar çevredekiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
'MÜDAHALEDE BAYAĞI ZORLANDILAR'
Olayı gören Salim Sezin, "Sabah iş yerine geldiğimde boruda hafif bir sızıntı vardı. Uzun müddet böyle, bu şekilde sürdü. Birisi şikayette bulundu herhalde. Arkadaşlar geldi müdahale etmek için. Tabii orayı kazdılar. Kazarken, kazma kürek işi yaparken kırıldığını tahmin ediyorum. Dolayısıyla tazyikli su akmaya başladı. Ondan sonra yine müdahale edildi ama bayağı bir zorlandılar. Yani aşağı yukarı 2-3 saatten beri suyumuz yok. Elektriğimiz yok. En kısa zamanda inşallah yapılır" dedi.
Görüntü Dökümü:
------------------------
(Cep telefonu)
- Suyun fışkırması
(Aktüel)
- Kazı yapılan alandan görüntü
- Salim Sezin ile röp.
- Detay
================================
5- BEYKOZ'DA HATALI SOLLAMA YAPAN MİNİBÜSÜN ÇARPTIĞI MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
Leyla YILDIZ / İSTANBUL, (DHA) – BEYKOZ’da hatalı sollama yapan minibüs, karşı yönden gelen motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Minibüsteki bir kişinin çektiği videoda, "Bu kadar hız mı yapılır ya. Bu akşam öleceğiz galiba. Bu akşam ölüme gidiyoruz" sözlerinin ardından kazanın meydana geldiği görüldü. Kaza anı sokaktaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kaza saat 00.40 sıralarında Beykoz Yalıköy Mahallesi Çayır Caddesi üzerinde meydana geldi. Sollamanın yasak olduğu caddede önündeki aracı geçmeye çalışan minibüs, karşı yönden gelen motosiklete çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin kontrollerinde motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği belirlendi. Ekiplerinin bölgedeki olay yeri inceleme çalışmalarının ardından motosiklet sürücüsünün cenazesi Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.
'ÖLECEĞİZ' DEDİKTEN SONRA KAZA ANINI KAYDETTİ
Kaza öncesinde minibüsteki bir kişi cep telefonu ile video çekti. Videoda sürücünün direksiyon başında uzun süre telefonuyla ilgilendiği, daha sonra ise hız yapmaya başladığı görüldü. Araçtaki yolcuların ise 'Caddeye geliyoruz, yavaşla' ve 'Bu akşam ölüme gidiyoruz. Öleceğiz galiba" sözleri duyuldu. Yolculardan birinin, "Öleceğiz ki" dediği anda, kaza meydana geldi.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Kaza anı, cadde üzerindeki güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, minibüsün sollamanın yasak olduğu noktada kontrolsü şekilde ters yön şeridine geçerek karşı yönden gelen motosiklet ile çarpıştığı anlar yer alıyor. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------------------------
(Cep telefonu)
- Minibüste kaydedilen video
(Güvenlik kamerası)
- Kaza anı(2 farklı açıdan)
===================================
6- SARIYER’DE 73 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANAN FİRARİ DOLANDIRICI YAKALANDI
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) - SARIYER Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polis ekiplerinin uygulaması sırasında bir araç 'Dur' ihtarına uymadı. Polis ekiplerinin önünü keserek durdurduğu aracın sürücüsünün hakkında 73 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 1 suçtan dolayı da arandığı belirlenen Serhan Hakan G.(49) olduğu ortaya çıktı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
Olay saat 17.30 sıralarında Pınar Mahallesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde uygulama yapan Sarıyer Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polis ekipleri, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Aracın 'Dur' ihtarına uymayarak kaçması üzerine, polis ekipleri aracın önünü keserek durdurdu. Araçtan indirilen sürücü, üzerinde kimlik olmadığını söyleyerek polise sahte isimler söyledi. Gözaltına alınan şüpheli, parmak izinden kimliğinin tespit edilmesi amacıyla polis merkezine götürüldü.
73 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI
Karakolda yapılan kimlik tespitinde şüphelinin, hakkında 22 suçtan 73 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 1 suçtan dolayı aranan Serhan Hakan G. olduğu belirlendi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
(Cep telefonu)
- Şüphelinin ilçe emniyete sevk edilmesi
- Şüphelinin cezaevine gönderilmesi
(Fotoğraf)
- Hakan G.
===================================
7- THY’DEN AKILLI BAGAJ KARARI
İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA) - TÜRK Hava Yolları (THY) uçuş güvenliği nedeniyle lityum bataryası ayrılmayan akıllı bagajların kabin veya uçak altında taşınmayacağını duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul-Seul seferini yapan öze bir havayolu şirketinin uçağı, Kazakistan Hava Sahası’na seyir halindeyken bir yolcunun taşınabilir şarj cihazının(powerbank) koltuk arasına düşmesi üzerine, güvenlik nedeniyle İstanbul Havalimanı’na geri döndü. Yaşanan buna benzer olaylar nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) içinde lityum batarya bulunan taşınabilir şarj cihazının uçuş sırasında kullanımını yasaklanması konusunda tavsiyede bulundu.
LİTYUM BATARYA BAGAJDAN AYRILMALI
SHGM’nin havayolu şirketlerinde yönelik tavsiye kararı sonrası Türk Hava Yolları, içerisinde lityum batarya bulunan akıllı bagajlarla ilgili yeni bir karar aldı. Havayolu şirketinin internet sitesinde, "Akıllı bagajlar; harici cihazları şarj etme imkânı sağlayan entegre lityum bataryalar, GPS takip cihazları, Bluetooth, Wi-Fi, kendini tartma özelliği ve de dijital kilit içeren cihazlardır. Lityum bataryası ayrılamayan akıllı bagajlar kabin bagajı ya da kayıtlı bagaj olarak taşınamaz. Akıllı bagajların kabin bagajı olarak taşınması, Lityum batarya bagajdan ayrılmalı, kabin bagajının içinde taşınmalı ve varış noktasına kadar akıllı bagaja tekrar takılmamalıdır. Kabin bagajında taşınacak ayrılmış lityum bataryanın kısa devreye karşı korunması için, batarya orijinal paketine konulmalı ya da terminalleri yalıtılmalı ya da muhafazalı plastik çantalara konmalıdır. Akıllı bagajların kayıtlı bagaj olarak lityum batarya akıllı bagajdan ayrılmalı ve kabinde ayrı olarak taşınmalıdır" ifadeleri yer aldı. (DHA) vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler için eller semaya kaldırıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çağrısı ile yurt genelindeki tüm camilerde yangınlardan korunmak, kuraklıktan kurtulmak, devlet ile milletin her türlü afetten muhafazası ve şehitler için dua edildi. Taksim Camii'nde yatsı namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan duada yaz aylarında artan orman yangınlarının son bulması, ülkedeki kuraklığın sona ermesi, doğal afetlerin yaşanmaması ve vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler için eller semaya kaldırıldı.
Görüntü dökümü:
----------
- Genel ve detay görüntüler
- Cami imamının dua etmesi
- Caminin geniş açıdan görüntüsü
==============================
8- YURT GENELİNDE ORMAN YANGINLARI İÇİN CAMİLERDE DUALAR EDİLDİ
Mehmet Kaan KURT/İSTANBUL,(DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı’nın çağrısıyla, yurt genelindeki tüm camilerde yatsı namazı öncesinde orman yangınlarının sona ermesi, kuraklıktan kurtulmak, devlet ile milletin her türlü afetten muhafazası ve şehitler için dua edildi. Taksim Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında edilen duada yaz aylarında artan orman yangınlarının son bulması, ülkedeki kuraklığın sona ermesi, doğal afetlerin yaşanmaması ve
- Cami içerisinden görüntüler