DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1
DHA İSTANBUL BÜLTENİ -1
1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAYRAM NAMAZINI BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ'NDE KILDI
Tuğçe SEZER ODABAŞI- Fırat ALKIZ / İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı. Cami çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bayramlar sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma günleridir ve Kurban Bayramı da bunlardan bir tanesi. Filistin'de, Gazze'de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş, ayrı bir vakfe. Bu Netanyahu denilen zalim de inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır. İnşallah bir an önce de bizler bu duruşu görelim" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 05.40'ta Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkış yaparak Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camii'nde geçti. Camiye girerken vatandaşları selamlayan Erdoğan, bayram namazını burada kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhenettin Duran, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de eşlik etti. Bayram namazı için camiyi dolduran vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte saf tuttu. Kurban Bayramı namazını ise Kerim Öztürk kıldırdı. Namaz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan camideki vatandaşlara hitap etti.
'KURBAN BAYRAMI AYNI ZAMANDA BİR TESLİMİYET BAYRAMIDIR'
Namazın ardından cami çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bayramlar sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma günleridir ve Kurban Bayramı da bunlardan bir tanesi. Tabii Kurban Bayramı'nın bir ayrıcalığı var. Kurban Bayramı aynı zamanda bir teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyette baba evladın birbiriyle olan teslimiyetini görüyoruz. Ve bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz. Kurban bir yakınlaşmadır. Kurban, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Ve Arafat'ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler. Orada bu yakınlaşmayı gördük. Orada bu teslimiyeti gördük. Orada bu birlikteliği, beraberliği gördük. Ve şimdi biliyorsunuz hacdan dönüşler başlıyor. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haccını kabul etsin. Rabbim oradaki birlikteliği, beraberliği tüm Müslümanlara nasip etsin" dedi.
'5 MİLYON MÜSLÜMAN BUNU BİZZAT YAŞASIN DİYE BEKLİYORUZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce tabii bir Filistin'i yaşadık. Bir Gazze'yi yaşadık. Filistin'de, Gazze'de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş, ayrı bir vakfe. Rabbim inşallah bir an önce bu Netanyahu denilen zalimin de inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır. İnşallah bir an önce de bizler bu duruşu görelim. Bu duruşu hep beraber yaşayalım. 4 milyon, 5 milyon Müslüman bunu bizzat yaşasın diye bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Kurban Bayramı alem-i İslam'ın ittihadına inşallah vesile olsun diyorum. Sizleri de saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından cami avlusunda görevli basın mensuplarına simit ve çikolata ikramında bulundu.
Görüntü Dökümü:
---------------
-Erdoğan'ın caminin içinde vatandaşlara hitabı
-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın camiden çıkışı
-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler
=============================
2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞAHBAZ ŞERİF İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Tuğçe SEZER ODABAŞI/İSTANBUL, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Pakistan ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Pakistan ilişkilerini her alanda daha ileri taşımak için adım atmayı sürdüreceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Pakistan'ın kardeş ülkeler ile birlikte bölgedeki çatışma sürecini sona erdirmek, barış ve istikrarı tesis etmek için çaba sarf ettiğini ifade ederek, ara buluculuk gayretlerinin değerli olduğunu, müzakerelerin müspet sonuçlanmasını temenni ettiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Pakistan Başbakanı Şerif'in ve kardeş Pakistan halkının Kurban Bayramı'nı da tebrik etti. (DHA)
============================
3- EMİNE ERDOĞAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
İSTANBUL,(DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kurban Bayramı'na ilişkin sanal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Emine Erdoğan sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam aleminin ve aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Merhametin ve paylaşmanın en güzel haliyle hayat bulduğu bu mübarek günlerin, sofralarımıza bereket, hanelerimize huzur getirmesini, başta Filistin olmak üzere tüm mazlum kardeşlerimiz için barışa ve kurtuluşa vesile olmasını diliyorum" dedi. (DHA)
SULTANAHMET CAMİİ'NDE BAYRAM YOĞUNLUĞU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Emre KURT/İSTANBUL,(DHA)- BAYRAM namazını kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Sultanahmet Camii'ne akın etti. Yerli ve yabancı çok sayıda kişinin katıldığı bayram namazında cami ve avlusunda yoğunluk oluştu. Bayram namazı için tarihi camiye gelen vatandaşların oluşturduğu kalabalık dron ile havadan görüntülendi.
Sultanahmet Camii'nde Kurban Bayramı namazı nedeniyle sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hareketlilik yaşandı. Aileleriyle birlikte camiye gelen vatandaşlar, güvenlik noktalarından geçerek cami içine ve avluya alındı. Cami içerisinde kısa sürede yoğunluk oluşurken, birçok kişi namazını avluda kıldı. Bayram namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Namazın ardından cemaat birbirleriyle bayramlaşırken, bazı vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği tarihi cami ve çevresinde oluşan yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Dron
-Sultanahmet camii havadan görüntüler
-Avluda yoğunluk oluşturan cemaatten görüntü
Aktüel
-Camiye girişler
-Bayram namazı kılınması
-Tekbir getirilmesi
-Cemaatin dağılması
-Avluda fotoğraf çekip bayramlaşan cemaat
-Genel ve detaylar
=============================
4- EYÜPSULTAN CAMİİ'NDE BAYRAM NAMAZI
Mehmet Kaan KURT/İSTANBUL,(DHA)- BAYRAM namazı, Eyüpsultan Camii'nde çok sayıda kişinin katılımıyla kılındı. Sabahın erken saatlerinden itibaren camiye gelen vatandaşlar, cami içinde ve avluda saf tutarak bayram namazını eda etti. Namaz sonrası vatandaşlara şeker ve lokum ikram edildi.
Kurban Bayramı namazı İstanbul'da saat 06.12'de kılındı. Bayram namazını Eyüpsultan Camii'nde kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde cami çevresinde yoğunluk oluşturdu. Cami içerisinde yer kalmayınca bazı vatandaşlar namazlarını avlu ve çevredeki alanlarda kıldı. Namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okunurken, dualar edildi. Namazın ardından vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Cami çıkışında vatandaşlara şeker ve lokum ikramında bulunuldu.
Görüntü Dökümü:
----------
-Eyüpsultan Camii ve çevresinden görüntüler
-Cami avlusundaki yoğunluk
-Cemaatin bayramlaşması
-Şeker ve lokum ikramı
-Genel ve detay görüntüler
===========================
5- SARIYER'DE DENİZDE BAYGINLIK GEÇİREN KADININ KURTARILMA ANI KAMERADA
Doğan Can CESUR-Serap TÜRKOĞLU /İSTANBUL,(DHA)- SARIYER Emirgan Sahili'nde yüzmek için denize giren Tülay Bayrak baygınlık geçirdi. Bayrak'ın sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonuyla kaydedilirken, bilinci açık olduğu öğrenilen kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Olay, saat 08.50 sıralarında Sarıyer Emirgan Sahili'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tülay Bayrak yüzmek için denize girdi. Bunun üzerine suda baygınlık geçirmeye başlayan Bayrak'ı gören kişiler yardıma koştu. Çevredekiler kadını su üstünde tutarak ekiplerin gelmesini bekledi. İhbar üzerine olay yerine sahil güvenlik ve acil sağlık ekipleri geldi. Sahil güvenlik ekipleri tarafından sudan çıkarılan Tülay Bayrak'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Bilinci açık olduğu öğrenilen Bayrak, ambulansla Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bayrak'ın kurtarılma anı ise çevredeki kişiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------
(Cep telefonu)
-Kadının kurtarılma anı
-Ekiplerin çalışmaları
==============================
6- TAKSİM VE KADIKÖY'DE HELİKOPTER DESTEKLİ 'HUZUR İSTANBUL' DENETİM
Esra GÜNTEPE - Mehmet ALA- Emir BENLİOĞLU /İSTANBUL,(DHA)- İSTANBUL'da polis ekipleri il genelinde eş zamanlı olarak helikopter destekli 'Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirdi. Taksim ve Kadıköy'deki denetimlerde sürücü ve yolculara Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacılık ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde 'Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirdi. Taksim ve Kadıköy'de saat 20.00 itibariyle başlayan denetimlerde durdurulan araçlar detaylı şekilde aranırken, sürücü ve yolcuların kimlik kontrolleri ile Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Denetimlere polis helikopteri de havadan destek verdi.
EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE 240 BİN LİRA CEZA
Kadıköy'de gerçekleştirilen denetimlerde, ehliyeti olmadığı belirlenen sürücüye 240 bin lira idari para cezası uygulandı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
--------
(KADIKÖY)
-Denetimden görüntüler
-GBT kontrolü
-Ekiplerden görüntü