DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1
DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1
1- SULTANGAZİ'DE BARAN FAKHANİ'NİN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KAVGA: 8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- SULTANGAZİ'de meydana gelen trafik kazasının ardından Baran Fakhani'nin(25) hayatını kaybetmesine ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan bıçaklı kavgaya ilişkin düzenlenen operasyonda; olayın faili olan İ.D. yakalandı. Bununla birlikte şu ana kadar yapılan operasyonlarda 8 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Olay, 4 Haziran Perşembe günü saat 08.00 sıralarında Zübeyde Hanım Mahallesi Okul Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 34 GG 502 plakalı araçta bulunan Hakim Fakhani, oğlu Baran Fakhani ve Barış Fakhani, seyir halindeki başka bir otomobille çarpıştı. Kazanın ardından araçlardan inen taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Bunun üzerine Fakhani ailesi kaza yaptıkları araçtaki kişiler tarafından bıçak ve sopalarla saldırıya uğradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine acil sağlık ve polis ekipleri geldi. Kavgada yaralanan baba Hakim Fakhani, oğlu Baran Fakhani ve Barış Fakhani sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
2 AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI
Olayda 4 yerinden bıçaklanan Baran Fakhani yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2 yerinden bıçaklanan Barış Fakhani ile kafasından yaralandığı belirlenen baba Hakim Fakhani'nin ise tedavisi sürüyor. Düzenlenen cenaze namazının ardından dün toprağa verilen Baran Fakhani'nin 2 ay sonra evleneceği öğrenildi.
8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonla olayın faili olan İ.D. gözaltına alındı. Dün ve bugün yapılan operasyonların ardından 8 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Görüntü Dökümü:
----------
-Şüpheli İ.D.'nin emniyete getirilmesi
ARŞİV
(Güvenlik kamerası)
-Kavga anı
(Cep telefonu)
-Kavga anı
(Aktüel)
-Olay yerinden görüntü
=====
2- FRANSA TARAFINDAN 'DİFÜZYON MESAJI' İLE ARANAN UYUŞTURUCU BARONU İSTANBUL'DA YAKALANDI
İSTANBUL, (DHA)- FRANSA adli makamları tarafından 'Difüzyon mesajı' ile uluslararası seviyede aranan uyuşturucu baronu ve kara para aklama şüphelisi S.K. (35), MİT ve polisin ortak operasyonuyla Kağıthane'de yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ekipleri ortak çalışma gerçekleştirdi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, 'uluslararası uyuşturucu ticareti yapma', 'uyuşturucu madde bulundurma, nakletme' ve bu suçtan elde edilen gelirleri gizleyerek 'kara para aklama' suçlarını işlediği belirlenen Fransa uyruklu S.K.'nın Kağıthane'de gizlendiği adres tespit edildi.
MİT VE EMNİYETTEN ORTAK OPERASYON
Fransa adli makamlarınca çıkarılan 'Difüzyon Mesajı' ile aranan S.K., dün düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ve hakkındaki tahkikatın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
--------------
-Operasyondan görüntüler
-Arama yapılması
-Şüphelinin gözaltına alınması
==========
3- SULTANGAZİ'DE PLASTİK EŞYA DEPOSUNDA YANGIN
Mehmet Kaan KURT/İSTANBUL,(DHA)- SULTANGAZİ'de plastik çöp kovaları ve çeşitli plastik eşyaların depolandığı depoda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü. Yangında depoda hasar meydana geldi.
Yangın, saat 06.00 sıralarında Habipler Mahallesi 2723. Sokak'ta bulunan yaklaşık 1000 metrekarelik tek katlı depoda çıktı. Plastik çöp kovaları ile çeşitli plastik eşyaların bulunduğu depoda henüz bilinmeyen nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek deponun büyük bölümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Alevlerin büyümesi üzerine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye yönlendirildi. Ekipler, köpüklü suyla deponun farklı noktalarından müdahalede bulundu. Yoğun dumanın sardığı depoda ekipler zaman zaman zor anlar yaşadı. Alevler deponun yan tarafında bulunan diğer depolara sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın söndürüldü. Yangında yaralanan olmazken depoda hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------------
-Yanan depodan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Depodan yükselen duman
-Olay yerindeki ekiplerden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
=====
4- İSTANBUL'DA NİKAH SALONLARINDA '06.06.2026' YOĞUNLUĞU
Esra GÜNTEPE - Hadican EROL- Yılmaz OKUR / İSTANBUL, (DHA)- EVLİLİK günlerini özel kılmak isteyen çiftler, '06.06.2026' tarihinde masaya oturmak için nikah saraylarında yoğunluk oluşturdu. Bağcılar Belediyesi Kadir Topbaş Halk Sarayı'nda normalde günlük ortalama 20 nikahın kıyıldığı salonda, bu özel tarih için 56 çift nikah masasına oturdu.
Özel ve akılda kalıcı tarihlerde evlenmeyi tercih eden çiftlerin ilgisi bu yıl da sürdü. Evlilik tarihlerinin 06.06.2026 olmasını isteyen çiftler, Bağcılar Belediyesi Kadir Topbaş Halk Sarayı'ndaki Nikah Salonu ve Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde yoğunluk oluştu. Günlük en fazla 20 nikahın kıyıldığı salonda, bu tarih için 56 çift randevu aldı. Hayatlarının en önemli günlerinden biri olan nikah tarihini unutulmaz bir güne denk getirmek isteyen 56 çift, bugün nikah masasına oturarak "evet" diyecek. Yoğunluk nedeniyle nikah işlemlerinin gün boyunca devam ettiği öğrenildi.
'ARALIK AYINDA RANDEVU ALMAYA BAŞLANDI'
Nikah Memuru Emrullah Küçük, "Normalde hafta sonları 20-22 nikahımız oluyor. Bugün 06.06 olması dolayısıyla 56 tane nikahımız var. Sabah saat 09.00'da başladık, akşam saat 10.00'a kadar nikahlarımız devam edecek. Sadece oda olanlar var, dışarıda olan nikahlarımız da var. Dolayısıyla bütün gençlerimizin nikahlarını tamamlamak istedik. Normalde bu tarihler pek denk gelmez. Fakat burası da bu sene 06.06.2026'ya denk gelmesi dolayısıyla gençlerimiz tarafından bir talep gördü. Aralık ayından bu yana yoğun bir talep aldık. Gençleri anlıyoruz, yeter ki evlensinler, yuva kurslar. Biz onlar için elimizden gelen her şeyi hazırlıyoruz" dedi.
'YOĞUNLUKTAN DOLAYI İKİNCİ BİR SALON OLUŞTURDUK'
Küçük, "Gelincik olan salonumuzda nikahlarımızı kıyıyoruz ama yoğunluktan dolayı bu bahçeyi de açtık. Vatandaşlarımıza ve gençlerimize yardımcı olmak amacıyla nikahlarımızı burada da kıyıyoruz. Şu anda aynı anda iki ayrı salonda nikahlarımız kıyılmaya devam ediyor. Dolayısıyla Bağcılar Belediyesi'ne gelen hiçbir gencimizi geri çevirmedik 6 Haziran'la alakalı. Elimizden gelen bütün gayreti gösterdik" diye konuştu.
'HAZİRAN AYI TANIŞMA AYIMIZ'
Nikahları kıyılan gelin Gaye Karademir ve damat Muhammed Ali Karademir, "İkimiz için de önemli bu. Çünkü bizim hem doğum tarihlerimiz de haziran ayında olduğu için ve 06.06.2026 da özel bir gün olduğu için bu tarihi seçmek istedik. Tanışma tarihine en yakın tarih buydu bizim için. Hem özel hem güzel bir tarih oldu. Rabbim bize ve tüm evlenenlere... hayırlı eylesin inşallah. Güzel bir evlilik nasip etsin inşallah" dedi.
'ÖZEL NİKAH TARİHİMİZ OLSUN İSTEDİK'
Bir başka çift gelin Aleyna Ay ve damat Efe ise, "Bu tarihin bizim için önemi; biz tanışma tarihimizde de dördüncü ayın dördü 2024 olmuştu, yani öyle denk gelmişti. Bu tarihte, özellikle nikah tarihimiz olsun istedik, 6.6.26 denk gelsin diye" dedi.
'UĞUR GETİRECEĞİNE İNANDIK'
Evlenmek için aylardır bugünü bekleyen Deniz Korkmaz ve Kerem Kurnaz çifti, nikah tarihlerinin kendilerine şans getireceğine inandıklarını belirttiler. Nikah salonu çıkışında duygularını paylaşan Deniz Korkmaz, "6.6.6 olduğu için bu tarihi seçtik. Bize uğur getireceğine inandık. O yüzden bu şekilde oldu. Aralık'ta açılıyor zaten 6 ay öncesinden. Direkt Aralık'ta ilk hafta başvuru yaptık bu tarih olsun diye. Kaçırmamak için bu tarihi önceden ayarladık" dedi. Gelin İlayda Torman ise, "Öncelikle çok güzel bir tarih. Biz de bu tarihi tutturabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Bir aksilik yaşadık en başta, 181 gün etti. Bir günle kaçırdık ama sonrasında almayı başardık. Haziran ayında istiyorduk yaz ayı olsun diye. Ondan sonra 2026, 6. ay... Biz de bu tarihi tercih ettik" dedi.
'BUGÜN İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK'
Şişli Evlendirme Dairesine gelen Adem Coşkun ve Cemile Karakaş "Kesinlikle özellikle bugünü seçtik. Bugün için çok uğraştık. Çok heyecanlıyım, şu an çok konuşamıyorum ama... Özellikle bu tarih bizim için unutulmaz olsun diye bu tarihi özellikle çok isteyerek seçtik. Nasip oldu, biz de bugün nikahımızı burada kıydık. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Sizleri gördüğümüz için de çok sevinçliyiz. Kesinlikle öyle. Teşekkür ederiz. Yıldönümü unutma ihtimali falan ortadan kalktı. 06.06.26. Hediye kısmını da artık unutmuyoruz. Kendimi garantiye aldım zaten" diye konuştu.
'UNUTULMAMASI ADINA ÖZEL KILALIM İSTEDİK'
Barış Erşen ve Esra Altındirek "Valla özel bir gün, özel bir an. İnanılmaz heyecanlıyız. İnsanın hayatında çok fazla olacak bir şey değil. Biz de özel bir gün olmasını istedik. Hayırlısıyla bugün oldu inşallah. Unutulmaması adına bugünü özel kılalım istedik. Ya heyecan var tabi. Bakalım ya. Bayılacağım heyecandan, bende aşırı heyecan var" dedi. (DHA)
Görüntü Dökümü
----------------------
-Nikah alanına giriş
-Nikah töreni
-Takı töreni
-Nikah Memuru Emrah Küçük ile röportaj
-Gelin damat röportajları
-Genel ve detay görüntüler