Ece Üner'in Ahbap soruşturmasındaki savcılık ifadesi ortaya çıktı
Ece Üner'in Ahbap soruşturmasındaki savcılık ifadesi ortaya çıktı
Ceren KÜP/ İSTANBUL, (DHA)- AHBAP Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren Ece Üner, "Haluk Levent tarafından yardım paralarının bu şekilde kullanılması sebebiyle bende kendimi kandırılmış hissediyorum. Haluk Levent’in toplanan yardım paralarını bu şekilde kullanacağını bilseydim en başından böyle bir açıklamada veya yayında bulunmazdım. O dönemde böyle bir paylaşımda bulunduğum için pişmanım. Ahbap’la ilgili kendimi kandırılmış hissediyorum. Haluk Levent’in eylemlerini lanetliyorum" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ece Üner İstanbul Adalet Sarayı'nda ifade verdi. Üner'in savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.
'AHBAP DERNEĞİNE BİR BAĞIŞTA BULUNMADIM'
Ece Üner ifadesinde, “Haluk Levent'i sanatçı kişiliğinin yanı sıra Ahbap Derneğinin yöneticisi olarak tanırım. Kendisiyle ilk defa ülkemizde yaşanan büyük deprem sonrası Oğuzhan Uğur tarafından düzenlenen 'Babala TV' adlı YouTube kanalı yayınında gerçekleştirilen programda yüz yüze karşılaştık. O zamana kadar kendisiyle hiçbir şekilde yüz yüze veya telefonla görüşmüşlüğümüz yoktur. Sonraki süreçte de aynı şekilde görüşmedik. Bu husus gerekli görülmesi halinde arama kayıtlarından da anlaşılacaktır. Bana sormuş olduğunuz Ahbap Derneği'ne yönelik eleştirilere karşılık olarak söylediğim ifadelerin yer aldığı canlı yayındaki ifadelerde kastettiğim husus Ahbap Derneği'nin lehine yapılmış açıklamalar değildir. Ben o dönemde ‘AFAD da bizim, Ahbap da bizim’ şeklinde paylaşımda da bulunmuştum. Bu açıklamadaki amacım ülke olarak içinde bulunduğumuz durumda birlik ve beraberlik mesajı vermekti. Şahsen Ahbap Derneği'ne bir bağışta bulunmadım. Aynı şekilde gerekli görülmesi halinde banka hesap hareketlerim incelenebilir” dedi.
'AHBAP’LA İLGİLİ KENDİMİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYORUM'
Üner, "Geldiğimiz noktada ben de diğer insanlar gibi yapılan bağışların kaynağının sorgulanması konusunda yine aynı şekilde sosyal medya hesabımdan sürecin şeffaflıkla yürütülmesi gerektiği yönünde paylaşımlarda bulundum. Yine basından öğrendiğimiz kadarıyla Haluk Levent tarafından yardım paralarının bu şekilde kullanılması sebebiyle bende kendimi kandırılmış hissediyorum. Haluk Levent’in toplanan yardım paralarını bu şekilde kullanacağını bilseydim en başından böyle bir açıklamada veya yayında bulunmazdım. O dönemde böyle bir paylaşımda bulunduğum için pişmanım. Ahbap’la ilgili kendimi kandırılmış hissediyorum. Haluk Levent’in eylemlerini lanetliyorum” dedi.
Ece Üner, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. (DHA)