Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
Fenerbahçe Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
Doğukan DEMİRKIRDI - Yusuf Talha UZUN / İSTANBUL,(DHA)- FENERBAHÇE Kulübü Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Kalamış’ta bulunan Faruk Ilgaz Tesisleri’nde başladı. Toplantıya Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Yüksek Divan Kurulu üyeleri katıldı. Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu açılış konuşması yaptı.
ŞEKİP MOSTUROĞLU: TUTUKLU BULUNAN MHK BAŞKANIN KİŞİSEL TERCİHLERİYLE GÖREV ALAN HAKEMLER, ŞAMPİYONLARI VE KÜME DÜŞENLERİ BELİRLEMİŞTİR
Tutuklu bulunan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun kişisel tercihlerinin şampiyonları ve küme düşenleri belirlediğini söyleyen Şekip Mosturoğlu, “İçinde bulunduğumuz ay içinde Türk futbolunda önemli gelişmelere şahit olduk. Bizler bu konuları dile getirirken rakiplerimiz bunların gerçekle örtüşmediğini söylüyorlardı. Fenerbahçe Kulübü’ne ve kulübü temsil eden kişilere bu süreçte çok büyük, rekor cezalar verildi. Bu cezaların tamamı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve hakemler hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilmiş cezalardır. Bu cezalar tarihte başka hiçbir kulübe verilmemiştir. Bu kürsüden yaptığımız konuşmalarımızda haykırdığımız 'Türk futbolunda gözlerimiz önünde trajik bir tiyatro oynanıyor' sözlerimiz gerçekliğiyle ortaya çıkmıştır. Biz reform şart dedikçe bizleri sportif rekabet hırsıyla hareket etmekle suçladılar. Bugün haklılığımız acı şekilde tescil edilmiştir. Hakemler dosyası soruşturması kapsamında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı'nın tutuklanmış olması yıllardır karşı karşıya olduğumuz organize yapının adli olarak ortaya çıkarılması demektir. Liyakatin unutulduğu, maç almanın MHK Başkanı'nın 2 dudağı arasında olduğu bir iklimde adil oyundan bahsedilemez. Tutuklu bulunan MHK başkanın kişisel tercihleriyle görev alan hakemler, şampiyonları ve küme düşenleri belirlemiştir” dedi.
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bizler bu hakemlerin yaşadıklarını tüm boyutlarıyla savcılık makamıyla paylaşmasını bekliyoruz. Hakemlik müessesesinin amatörden Süper Lig'e kadar nasıl bır kayırmacılık, haksızlık sarmalına girdiği görülmektedir. Hakemlerin şike ve teşvik suçundan tutuklandığı süreçte kimse adil oyundan bahsedemez. Temennimiz yapılacak etkin soruşturma kapsamında işlendiği düşünülen suçların tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasıdır. Hukuki süreçler geliştikçe bu sürece dahil olacağız. UEFA'nın Türk futbolundaki olağanüstü gelişmelere bakarak gözlemci gönderdiği bir dönemdeyiz. Rakiplerimizin TFF veya MHK için attıkları istifa çığlıkları adil olmayan düzeni değiştirmek için değil, kendi çıkarlarına döndürmek içindir. İsteğimiz nettir. Kişilerin değil, bu sistemin kökten değişmesidir. Güvenin kuruma ve sisteme karşı duyulması gerektiğidir. Türk futbolunun bu düzenle ileriye gitmesi mümkün değildir. Türk futbol sisteminde kurumsal köklü değişiklik için bir araya gelmezsek Türk futbolu UEFA denetimine girmekten kurtulamaz. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bizim mücadelemiz kişilerle değil, bozuk düzene karşıdır."