Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

LGS’de Bahçeşehir Koleji’nden 31 öğrenci 500 tam puan aldı

LGS’de Bahçeşehir Koleji’nden 31 öğrenci 500 tam puan aldı

ABONE OL
DHA

Melike USLU- Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarını açıkladı. Bu yıl 1 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı sınavda önemli bir başarıya imza atan Bahçeşehir Koleji, farklı kampüslerinde eğitim gören çok sayıda Türkiye birincisi çıkardı. Sonuçların açıklanmasının ardından Bahçeşehir Koleji'nin Türkiye birincisi olan öğrencilerinden bazıları, Bahçeşehir Koleji Etiler Kampüsü'nde bir araya geldi. Başarı hikayeleriyle dikkat çeken öğrencilerin ortak noktaları ise düzenli çalışma, dijital detoks uygulayarak ekran kullanımını sınırlandırmaları ve bazı öğrencilerin akıllı telefon yerine tuşlu telefon kullanmayı tercih etmeleri oldu.

Bu sene, 1 milyonun üzerinde öğrencinin heyecanla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Bahçeşehir Koleji, bu yıl farklı kampüslerinden çıkardığı 31 birinciyle gelenekselleşen LGS başarısını bir kez daha tekrarladı. Sınavda tam puan alarak birinci olan öğrencilerden bazıları, Bahçeşehir Koleji Etiler kampüsünde bir araya geldi. Heyecan ve mutluluklarını aileleri ve öğretmenleriyle paylaşan öğrenciler, başarılarını hep birlikte doyasıya kutladı.

'AKILLI TELEFONU BIRAKIP TUŞLU TELEFONA GEÇTİM'

Bahçeşehir Koleji İzmir Bornova Kampüsü’nde tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alan Kağan Bilgin, LGS’ye son sene değil, dört yıldır disiplinli bir şekilde hazırlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Sonuçlar açıklanmadan önce çok heyecanlıydım ancak şu anda kendimi harika hissediyorum. Sınava çok yoğun bir şekilde hazırlandım. Bu süreçte kendimi tamamen sosyal medyadan ve internetten uzak tuttum. Sürekli ders çalıştım ve düzenli olarak soru çözdüm. Hatta bu dönemde akıllı telefon yerine tuşlu telefon kullanmayı tercih ettim. Bundan sonraki hedefim, kendimi geliştirebileceğim çok iyi okullarda eğitim almak ve gelecekte iyi bir meslek sahibi olmak. LGS'ye hazırlanan öğrencilere tavsiyem, sosyal medyadan mümkün olduğunca uzak durmaları ve düzenli olarak soru çözmeleridir. Ayrıca planlı ve disiplinli bir çalışma programı uygulamalarının başarı için çok önemli olduğunu düşünüyorum."

‘SINAVA HAZIRLANIRKEN BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY İSTİKRARLI ÇALIŞMAKTI’

Bahçeşehir Koleji Etiler Kampüsü’nden tam puan alarak başarı elde eden öğrencilerden Rüzgar Karasu, "Hayalimdeki liseye gideceğim için çok mutluyum. Kesinlikle olumsuz bir duygu hissetmiyorum, aksine çok heyecanlı ve mutluyum. Sınava hazırlanırken benim için en önemli şey istikrarlı çalışmaktı. Bunun yanında kullandığım soru bankalarının ve yayınların kalitesine de dikkat ettim. Genel olarak çalışma sürecim böyle geçti. Elbette geç saatlere kadar çalıştığım zamanlar da oldu. Sınav sürecinde özellikle hiç stres yapmadım. Sadece sınavdan önce, kapının önünde beklerken biraz heyecanlandım ancak içeri girdikten sonra bu heyecan geçti. Onun dışında sınav yaklaşıyor diye elim ayağım titremedi, genel olarak soğukkanlıydım. Arkadaşlarıma tavsiyem, kesinlikle istikrarlı çalışmalarıdır. Arada bir günü boş bırakayım diye düşünmesinler ve çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürsünler” dedi.

‘KARİYERİMDE YENİ VE BAŞARILI BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUM’

Bahçeşehir Koleji Çorlu Kampüsü’nden Defne Kaçar, "Çok mutluyum. Bu süreçte aileme, arkadaşlarıma, özellikle de öğretmenlerime ve yöneticilerime çok teşekkür ederim. Bu yolda herkes bana büyük destek oldu ve her zaman arkamda durdu. Hazırlık sürecinde özellikle spor hayatımı bırakmamaya dikkat ettim. Antrenmanlarıma devam ederken aynı zamanda düzenli olarak ders çalıştım. Bunun bana çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Genellikle evde, oturma odasında masada test çözdüm. Ayrıca dershaneye de gittim. Okulda da öğretmenlerim sorularımı tek tek yanıtladı ve birebir destek sağladı. Gelecekte bilgisayar teknolojileri alanında eğitim alarak kariyerimde yeni ve başarılı bir sayfa açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘SÜRE ODAKLI DEĞİL, SORU SAYISI ODAKLI ÇALIŞTIM’

Bahçeşehir Koleji Çankaya Kampüsü’nden Çağan Mert Özgür de, "LGS zorlu bir süreçti, gerçekten de oldukça zorlu bir süreçti. Bu süreçte elde ettiğim başarıyı öğretmenlerime ve aileme borçluyum. Bu sınavın çok soru çözme sınavı olduğunu düşünmüyorum. Tam tersine, çözülen sorulardan verim alma ve yapılan yanlışları analiz etme sınavı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle öğrenciler, çok fazla soru çözmek yerine çözdükleri sorulardan verim almaya ve yanlışlarını analiz etmeye dikkat etmeliler. Ben süre odaklı değil, soru sayısı odaklı çalıştım. İlk başta günlük 150 soruyla başladım. Daha sonra bu sayı 200, 300, 400 ve 500 soruya kadar çıktı. Böylece oldukça yoğun bir çalışma temposu yakaladım. Şu an hangi liseye gideceğim henüz belli değil ancak uzun vadede tıp okumayı hedefliyorum. LGS'ye hazırlanan öğrencilere tavsiyem, bol bol paragraf çözmeleri ve kitap okumalarıdır. Ayrıca ana dersleri zor buldukları için bu derslerden daha az soru çözmemeliler. Tüm derslere gerekli önemi ve ağırlığı vermeleri gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘İYİ BİR LİSEDE EĞİTİM ALMAK İSTİYORUM’

Bahçeşehir Koleji Darıca Kampüsü’nden Bora Yüksel ise, "Çok mutluyum. Sınav sonuçlarının ardından büyük bir heyecan yaşadım ancak şimdi o heyecanın yerini rahatlama aldı. Bundan sonraki süreçte iyi bir lisede eğitim almak istiyorum. İyi bir lise eğitiminin ardından yurt dışında eğitim almayı düşünüyorum. Daha sonra ise büyük ihtimalle Türkiye'ye dönmeyi planlıyorum. LGS'ye hazırlanan öğrencilere tavsiyem, planlı, düzenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmalarıdır. Bir günde çok fazla soru çözmek yerine her gün düzenli olarak belirli sayıda soru çözmenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca öğrencilerin kendilerine bir çalışma planı oluşturmaları, dinlenmeye ve sosyal faaliyetlere de zaman ayırmaları gerektiğine inanıyorum. Sonuçta sekizinci sınıf dönemi bir daha yaşanmayacak. Bu nedenle sürekli ders çalışarak kendilerini yıpratmamaları da önemli” dedi.

‘ÇOK GURURLUYUZ’

Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan da, tüm öğrencileri kutlayarak, “Bahçeşehir Koleji'nden tam 31 öğrenci LGS'den tam puanı aldı. Öncelikle 31 öğrencimizin bu mutlu haberini burada velilerimizle öğretmenlerimizle almak bizi çok mutlu etti. Çok büyük bir gurur kaynağı. Tabii ki bu bir sonuç ama süreç içerisinde biz öğrencilerimizle birebir ilgilenerek, küçük gruplar halinde veya birebir çalışmalarla öğrencilerimizi sene başından itibaren çok sıkı bir çalışmaya tabi tuttuk. Onları yardımcı kaynaklarımızla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitaplarıyla çalıştırdık. Bahçeşehir Koleji'ne özgü dijital öğrenme platformumuz var, Methodbox adını verdiğimiz bir platform ve bu platformla da öğrencilerimizi yapay zeka destekli bir programla öğrencilerimizle sınava eksiksiz bir şekilde hazırladık. Tabii ki yıl içerisinde her hafta yaptığımız düzenli deneme sınavlarımız, öğrencilerimize hafta içi ve hafta sonu verdiğimiz ev çalışmalarımızla öğrencilerimizin eksiksiz bir şekilde hazırlanmalarına destek sağladık” ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Koleji birincilerinin bir araya geldiği ve Genel Müdür Dr. Özlem Koç’un da katıldığı buluşma, toplu fotoğraf çekimi ve pasta kesimiyle sona erdi.

© Copyright 2026

DHA