Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Küçükçekmece’de 41 bin binaya, ‘alternatif acil toplanma alanı etiketi’

Küçükçekmece’de 41 bin binaya, ‘alternatif acil toplanma alanı etiketi’

ABONE OL
DHA

İSTANBUL, (DHA) - Küçükçekmece Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 45 Sivil Savunma Amirliği personeli ilçedeki 21 mahallede belirlenen noktalara tek tek bilgilendirme afişi astı. Depreme karşı hazırlıkların sürdüğü ilçede yılsonuna kadar 41 bin bina girişine alternatif toplanma alanı etiketleri yapıştırarak, vatandaşları kendilerine en yakın toplanma alanları ile ilgili bilgilendirmek amaçlanıyor.

Vatandaşlar söz konusu afişlerde bulunan kodu cep telefonlarına okuttuklarında, 211 acil toplanma alanından bulundukları yere en yakın olan 3 alternatif acil toplanma alanı karşılarına çıkıyor.

AFET TOPLANMA ALANLARI SAYISINI DÖRT KATINA ÇIKARDIK

Doğal afetlere karşı hazır olmanın her zaman öncelikleri olduğunu vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “2019 yılında göreve geldiğimizde 61 adet olan toplanma alanının sayısını kısa bir zamanda yaklaşık dört kat artırarak 211’e çıkardık. Durumun ciddiyetinin farkındayız ve olası İstanbul depremine karşı gerek toplanma alanlarının artırılması gerekse Sivil Savunma ekiplerimizin eğitimlerinin tamamlanması adına çalışmalarımıza önem veriyoruz” dedi.

Yılsonuna kadar sürecek çalışmalarında kentteki toplam 41 binaya alternatif toplanma alanı afişi asarak, olası doğal afetle karşı karşıya kalındığında vatandaşların güvenli alanlara ulaşmasına yardımcı olmak hedefleniyor.

 

© Copyright 2025

DHA