Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası konuklar, kadın üreticilerle birlikte fide dikti

Uluslararası konuklar, kadın üreticilerle birlikte fide dikti

ABONE OL
DHA

İZMİR,(DHA)-İZMİR'in Bornova Belediyesi'nin Doğanlar ve Evka-4 kent bostanlarında kadın üreticiler yazlık fideleri toprakla buluştururken, Avrupa ve farklı ülkelerden gelen uzmanlar ile sanatçılar da çalışmaları yerinde inceledi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kent bostanlarının kadın emeğini, ekolojik üretimi ve uluslararası dayanışmayı güçlendiren örnek bir model olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi'nin kent bostanları, yaz sezonu üretim çalışmaları kapsamında uluslararası konukları ağırladı. Avrupa Birliği'nin 'İklim Değişikliğinin Doğa Üzerindeki Etkileri' başlıklı projesi kapsamında Türkiye'ye gelen uzmanlar ve sanatçılar, Doğanlar ve Evka-4 kent bostanlarında kadın üreticilerle birlikte fide dikimi yaptı. Konuklar, Bornova Belediyesi'nin ekolojik üretim ve kadın dayanışmasını buluşturan örnek uygulamasını yerinde inceleme fırsatı buldu. Türkiye'nin en yeni ve en büyük kent bostanlarından biri olan Doğanlar Kent Bostanı'nda kadın üreticiler domates, biber ve patlıcan fidelerini toprakla buluştururken, börülce tohumları da ekti. İtalya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Brezilya ve Lübnan'dan gelen uzmanlar ve sanatçılar da dikim çalışmalarına katılarak üretim sürecine eşlik etti. Toplam 278 kadının üretim yaptığı Doğanlar Kent Bostanı'nda kadınlara 24 metrekarelik alanlar tahsis edilirken, Evka-4 Kent Bostanı'nda da 247 kadın yaz sezonu üretimine başladı. Yağışlı hava nedeniyle toprağın geç kuruduğu Evka-4'te dikimler diğer bostanlara göre daha geç gerçekleştirildi.

'BORNOVA'NIN DAYANIŞMA MODELİNİ DÜNYAYLA PAYLAŞIYORUZ'

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, uluslararası konukların kent bostanlarına gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Kent bostanlarımız yalnızca üretim yapılan alanlar değil; dayanışmanın, paylaşmanın ve sürdürülebilir yaşamın güçlü örneklerinden biri. Avrupa'dan ve farklı ülkelerden gelen konuklarımızın burada kadın üreticilerimizle birlikte toprağa dokunması bizim için çok değerli. Bornova'da kurduğumuz bu modeli dünyayla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Kadın emeğini destekleyen, kimyasaldan uzak üretimi teşvik eden ve sağlıklı gıdaya erişimi güçlendiren çalışmalarımızı büyütmeye devam edeceğiz."(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA