'Dünyanın Göbeğine Yolculuk' çocuklar için sahnelenecek
'Dünyanın Göbeğine Yolculuk' çocuklar için sahnelenecek
İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Dünyanın Göbeğine Yolculuk' adlı müzikli çocuk oyunu 14 Mart'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. Oyun, izleyicileri Göbeklitepe'nin gizemli dünyasına götürecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İzmir Kültür AŞ tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenecek 'Dünyanın Göbeğine Yolculuk' adlı müzikli çocuk oyunu, minik izleyicileri insanlık tarihinin en eski yerleşimlerinden biri olan Göbeklitepe'nin gizemli dünyasına taşıyacak. Oyun, 14 Mart 2026 Cumartesi saat 16.00'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da sahnelenecek.
Inspera Çocuk Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve büyük ilgi gören yapım; sahne tasarımı, müzikleri ve tempolu anlatımıyla dikkat çekiyor. Gizemli bir tren yolculuğuyla başlayan hikaye, çocukları merak, keşif ve dostluk temaları etrafında şekillenen bir maceraya sürüklüyor. Oyun, çocukların kültürel mirasa dair farkındalık kazanmasını amaçlıyor.
6 yaş ve üzeri çocuklara yönelik hazırlanan yapımın, ailelerin de birlikte izleyebileceği şekilde kurgulandı belirtildi. Oyunun, eğlendirirken düşündüren içeriğiyle öne çıktığı vurgulandı. Etkinliğin biletlerinin çevrim içi bilet satış platformu Bubilet üzerinden temin edilebileceği bildirildi.(DHA)
FOTOĞRAFLI