İzmir'de Gaziler Günü için çelenk töreni düzenlendi
İzmir'de Gaziler Günü için çelenk töreni düzenlendi
Yağmur ÖNGÜN/İZMİR,(DHA)-İZMİR'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
İzmir Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Orhan Aydın, İzmir Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ufuk Çoban ve gaziler katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.
'EŞSİZ BİR ŞAHSİYETTİR'
Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Orhan Aydın, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Taarruz'da Türk milletinin kaderini değiştiren o büyük yürüyüşü başlattı. Ve bu mücadelenin sonunda milletimiz tarafından kendisine Gazi ve Mareşal unvanları tevcih edildi. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yalnızca bir başkomutan değil, gazilik makamının Türk milleti nezdindeki anlamını, şerefini ve onurunu en yüce şekilde temsil eden eşsiz bir şahsiyettir" dedi.
'GELECEK NESİLLERE DOĞRU AKTARMAKTIR'
"Bizlerin en önemli sorumluluklarından biri de sahip olduğumuz bu büyük mirası gelecek nesillere doğru şekilde aktarmaktır" diyen Aydın, "Bu nedenle şimdi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize seslenmek istiyorum. Bugün özgürce yaşadığınız bu toprakların her karışında, bir şehidin kanı, bir gazinin alın teri, bir annenin gözyaşı vardır. Sizlere düşen görev; bu emaneti tanımak, korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye olarak bırakmaktır" diye konuştu.
'GAZİLİK; VATAN İÇİN BEDEL ÖDEMEKTİR'
Gazileri bir araya getiren bu anlamlı günün, millet ve gaziler açısından çok daha derin bir anlamı olduğunu söyleyen Aydın, "
Çünkü 'gazilik' denildiğinde aklımıza yalnızca bir unvan gelmez. Gazilik; vatan için bedel ödemektir. Millet için gerektiğinde kendi hayatından vazgeçebilmektir. Bayrağın yere düşmemesi için kendini siper etmektir. Ve bu şerefli makamın en büyük temsilcilerinden biri; milletimizin bağımsızlık mücadelesine önderlik eden, Türk ordusunun Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür" açıklamasında bulundu.(DHA)
FOTOĞRAFLI