Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt seferberliği devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt seferberliği devam ediyor

ABONE OL
DHA

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde başlattığı asfalt seferberliği devam ediyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan Yavuz Selim Mahallesi’nin ana arterleri ile Ahır Dağı Caddesinin asfalt serimleri tamamlandı.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bir taraftan konut ve iş yerleri sürerken diğer taraftan da deprem nedeniyle hasar alan altyapının yenilenmesi ve yenilen bölgelerin de asfaltlanması yapılıyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Yavuz Selim Mahallesi’nin 73006, 73008, 73010, 73013, 73014 ve 73015’inci sokakların asfalt serimi tamamlandı. Ekipler Karacabey Caddesi ile 73011 ve 73030’uncu sokaklarda ise çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Yol yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mahallede hem araç trafiğinin daha akıcı hale gelmesi hem de sürüş güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.

“ÖNCE ALTYAPIMIZI YENİLEDİLER SONRA ASFALTLA KAPLIYORLAR”

Asfaltlama çalışmaları, mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Mahalle Muhtarı Hasan Yorulmaz, yapılan hizmetlerden dolayı belediyeye teşekkür ederek, “Mahallemiz depremlerde çok ciddi hasar almıştı. Altyapımız ve yollarımız harap olmuştu. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun önce altyapımızı yeniledi, şimdi de yollarımızı asfaltla kaplıyor. Yollarımız çok güzel oluyor. Çektiğimiz tüm sıkıntılara değiyor bu çalışmalar. Fırat Görgel başkanımıza mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

AHIR DAĞI CADDESİ ASFATLANDI

Şehir merkezinin en yoğun kullanılan ulaşım güzergâhları arasında yer alan Ahır Dağı Caddesi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla, altyapı imalatları nedeniyle zarar gören yol yüzeyi tamamen yenilendi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mevcut asfalt tabakası kazınarak kaldırılırken, arter baştan sona sıcak asfaltla kaplandı. Turgut Özal Meydanı’ndan başlayarak Kuzey Çevre Yolu’na kadar uzanan güzergâhın yaklaşık 1 kilometrelik bölümü çift yönlü olarak yenilendi. Modern asfalt kaplamayla birlikte sürüş güvenliği ve ulaşım konforu önemli ölçüde artırıldı.

Toplam 12 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen çalışmaların kısa sürede tamamlanarak trafiğe açılması, bölge esnafı ve sürücüler tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle şehir içi trafik akışında kritik öneme sahip olan arterin yenilenmesiyle birlikte araç geçişlerinin daha güvenli ve akıcı hale geldiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA