Meslek lisesinde, motorlu araçlar teknolojisi alanında eğitim laboratuvarı açıldı
Meslek lisesinde, motorlu araçlar teknolojisi alanında eğitim laboratuvarı açıldı
KAYSERİ, (DHA)- MERKEZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, motorlu araç teknolojisi alanında yapılan eğitim laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.
Melikgazi ilçesi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Coşkun Esen, “Bugün burada çok kıymetli bir çalışmanın startını veriyoruz. 2024 yılında Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan mesleki eğitim politika belgesiyle beraber ülkemizde mesleki eğitime olan ilginin artırılması bağlamında çeşitli stratejiler belirlendi. Biz de bu stratejilere uygun olarak ilimizin eylem planını hazırladık. Var gücümüzle mesleki eğitimi toplumun gündemine taşımaya devam ediyoruz” dedi.
Sözlerini sürdüren Esen, “Sadece ülkemiz açısından değil uluslararası nitelikle de çocuklarımızın yeteneklerini ve kabiliyetlerini artırma bağlamında özellikle ERASMUS’da mesleki eğitim alanında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık 600 bin avroluk bir bütçe kullandık. Çocuklarımızı, 1-3 aylık periyotlar şeklinde uluslararası yetenek ve kabiliyetlere sahip olsunlar diye özellikle Avrupa ülkelerinde staja göndermenin de memnuniyetini yaşıyoruz. Bugün burada çok değerli bir çalışmaya şahitlik ediyoruz. Buradan yetişe çocuklarımız, özellikle otomotiv sanayinde inanılmaz bir beceriye sahip olarak mezun olacaklar. Mezun olmakla kalmayıp aynı zamanda istihdam da onlar için açılmış olacak” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI