Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kocaeli'de 2023'te gemilerden 31 olimpik yüzme havuzu hacminde atık toplandı

Kocaeli'de 2023'te gemilerden 31 olimpik yüzme havuzu hacminde atık toplandı

ABONE OL
DHA

Nazım Özgün ERBULAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2023 yılında İzmit Körfezi’ne giren gemilerden, 31 tam olimpik yüzme havuzu hacminde sıvı ve katı atık topladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ne gelen gemilerden tam 31 olimpik yüzme havuzu hacminde sıvı ve katı atık toplama işlemi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 2023 yılsonu raporuna göre İzmit Körfezi ve diğer sahillere gelen gemilerden 7 tam olimpik yüzme havuz hacminde 22 bin 779 metreküp sıvı atık (sintine ve diğer türlerde) ve 24 tam olimpik yüzme havuzu hacminde 74 bin 301 kg katı atık toplandı.
GERİ KAZANIMI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
2023 yılı boyunca gemilerden toplanan katı atıkların belediyeye ait İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş.’de (İZAYDAŞ) ayrıştırılması yapılarak geri kazanımı gerçekleştiriliyor. Sıvı atıklar ise ilgili kurumlara gönderilerek türlerine göre ayrıştırılması yapılıp fark sektörlerde tekrardan kullanımı sağlanıyor. Diğer atık suların ise arıtmaları gerçekleştiriliyor. (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

© Copyright 2025

DHA