Malatya'ya depremde hasar alan spor merkezi yeniden açıldı
Malatya'ya depremde hasar alan spor merkezi yeniden açıldı
MALATYA,(DHA)- 6 ŞUBAT depremlerinde hasar alan Yaşam ve Spor Merkezi'nin bakım ve onarımı Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak yeniden hizmete açıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi kentin spor şehri olması noktasında önemli çalışmalara imza atarken, yapılan çalışmalar kapsamında 6 Şubat depremlerinde hasar alan Yaşam ve Spor Merkezi’nin bakım ve onarımı gerçekleştirilerek yeniden hizmete açıldı.
Yaşam ve Spor Merkezi’nde tam donanımlı kadın-erkek yarı olimpik yüzme havuzları, geleneksel Türk hamamı, sauna ve yüksek nem oranıyla çalışan bir buhar odası bulunuyor. Ayrıca, profesyonel fitness ekipmanlarının yer aldığı salonlarda uzman eğitmenler eşliğinde bireysel veya grup antrenmanları yapılıyor. Teknik eğitim kadrosuyla jimnastik, taekwondo, kickboks, bayanlara özel pilates ve yüzme kursları verilen Yaşam ve Spor Merkezi’nde üyelere profesyonel diyetisyen hizmeti ve vücut analizi ölçümleri de sunuluyor.
Çalışmaların tamamlandığı tesiste incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'nın kütüphaneler ve spor şehri olması hususunda çalışmalar yapıldığını kaydetti.
Kent genelinde 2,5 milyar liralık spor yatırımı yaptıklarına dikkati çeken Er, "2026 yılında da 1,5 milyar liralık bir spor yatırımımız olacak. Toplamda 4 milyar liralık spor yatırımı yapıyoruz. Yaşam ve Spor Merkezimiz depremde büyük bir hasar almıştı. 50 milyon lira maliyetle Yaşam ve Spor Merkezi’ni yeniden aktif hale getirdik. Fitness kısmı çalışıyordu, yenileme çalışması yaptık. Havuzları tamamen yeniledik" dedi.
FOTOĞRAFLI