Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Manisa’da baraj ve göletlere 1 milyon 285 bin sazan yavrusu bırakıldı

Manisa’da baraj ve göletlere 1 milyon 285 bin sazan yavrusu bırakıldı

ABONE OL
DHA

Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR, (Manisa), (DHA)-MANİSA’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında 11 ilçedeki 26 baraj gölü ve gölete 1 milyon 285 bin 500 pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iç sulardaki biyolojik çeşitliliğin korunması ve zarar gören balık stoklarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, İzmir Ürkmez Su Ürünleri ve Balık Üretim Tesisleri’nde yetiştirilen pullu sazan yavruları Manisa’ya getirildi. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin çalışmalarıyla 1 milyon 285 bin 500 sazan yavrusu, 11 ilçedeki 26 baraj gölü ve gölete bırakıldı. Projede, iç sularda doğal olarak bulunan ve sportif ile ticari avcılıkta tercih edilen pullu sazan kullanıldı. Balıklandırma çalışmalarıyla göletlerdeki balık popülasyonunun artırılması, su ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının su kaynaklarından daha fazla yararlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, su kaynaklarını zenginleştirmek amacıyla ihtiyaç duyulan göl ve göletlerde balıklandırma çalışmalarını her yıl planlı şekilde sürdüreceği bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA