Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Turgutlu'da 'Şehit Öğretmen Ayla Kara ve Şehit Öğrenciler Zeytinliği' oluşturuldu

Turgutlu'da 'Şehit Öğretmen Ayla Kara ve Şehit Öğrenciler Zeytinliği' oluşturuldu

ABONE OL
DHA

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)-MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, Niyazi Üzmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarında hayatını kaybedenler ile Turgutlulu öğretmen Ayla Kara'nın anısına zeytin fidanları dikip, 'Şehit Öğretmen Ayla Kara ve Şehit Öğrenciler Zeytinliği' oluşturuldu.

Turgutlu Niyazi Üzmez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarında hayatını kaybedenler ile Turgutlulu öğretmen Ayla Kara'nın anısına zeytin fidanları dikti. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, zeytin fidanları toprakla buluşturulurken, fidanlara hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin isimleri verildi. Fidanların dikildiği alana 'Şehit Öğretmen Ayla Kara ve Şehit Öğrenciler Zeytinliği' adı verildi. Etkinliğe Ayla Kara'nın kuzeni Ömer Akay ve okul arkadaşı Şaban Duman da katıldı.

Niyazi Üzmez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Demir, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan orman yangınları sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Yeşil Vatanım, Benim Okulum Geleceğe Çare' etkinlikleri düzenlenmeye başladı. Bu kapsamda biz de bu ağaç dikimine katkıda bulunmak istedik. Geçen haftalarda ülkemizde, önce Şanlıurfa'da, sonra Kahramanmaraş'ta elim hadiseler yaşandı. Ayla hanımefendi bizim Turgutlulu bir hemşehrimiz. Onun ve öğrencilerimizin hatırasını burada yaşatmak istedik. Bu sebeple bu zeytinliğe öğrencilerimizle birlikte şehit öğretmen ve öğrencilerin adlarını vermek istedik. Turgutlu Belediyesi de bize çok yardımcı oldu. Burada dikilen zeytin ağaçlarından elde edilecek ürünler belediyenin aşevi hizmetlerinde kullanılacak" dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara'nın kuzeni Ömer Akay ise, "Niyazi Üzmez İmam Hatip Ortaokulu bizi bu etkinliğe davet etti. Onlara çok teşekkür ederiz. Zeytin ağaçları yaşadıkça ablamız Ayla Kara ve çocukların ruhu şad olur inşallah" diye konuştu.

Urganlı Mahalle Muhtarı ve vefat eden Ayla Kara öğretmenin okul arkadaşı Şaban Duman da "Şehit öğretmenimiz Ayla Kara'nın okul arkadaşıyım. Ailesine başsağlığı diliyorum ve yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA