Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde spor heyecanı başladı

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde spor heyecanı başladı

ABONE OL
DHA

MANİSA, (DHA)-MANİSA'da 486'ncısı bu yıl düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali, spor organizasyonlarıyla başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce sporcunun katıldığı satranç, briç, trap ve skeet turnuvaları, büyük bir rekabet ve heyecana sahne oldu.

486'ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Mesir Satranç Turnuvası, Saruhan Otel'de 178 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Turnuvanın açılış hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Eğitim Kurulu Başkanı Gürkan Aydeniz, Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Ak Nalbant, Başhakem Hasan Karaköse ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler, Manisa İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Müjde Günderen birlikte yaptı.

TSF Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Ak Nalbant, geçen yıl ilki gerçekleştirilen turnuvanın bu yıl da aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Müjde Günderen de konuşmasında, bu tür organizasyonların temel amacının çocukların ve gençlerin geleceğe umutla bakmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

TRAP VE SKEET ATIŞLARINDA KIYASIYA MÜCADALE

Festivalin en çok ilgi gören etkinliklerinden olan trap ve skeet turnuvaları, geniş bir katılımla tamamlandı. Salihli'de düzenlenen Trap yarışmasında 85 sporcu, Manisa merkezde gerçekleştirilen Skeet turnuvasında ise 57 sporcu birincilik için mücadele etti.

Zeka sporlarının vazgeçilmezi olan briç turnuvası ise bu yıl 220 katılımcıyı bir araya getirdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA