Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mardin’de gaziler ve aileleri onuruna yemek programı

Mardin’de gaziler ve aileleri onuruna yemek programı

ABONE OL
DHA

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un ev sahipliğinde, gaziler ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, şehitler ve gaziler için yapılan dua ile devam etti. Programa; Vali Tuncay Akkoyun, Zeytin Dalı Harekat Komutanı Tümgeneral İlhan İstanbullu, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ayhan Ocak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Hanay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, gazi dernekleri yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Programda konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Gaziler Günü’nün milletin vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna verilen mücadeleyi hatırlaması ve gelecek nesillere aktarması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

‘BU TOPRAKLARIN MAYASINDA BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK VAR’

Konuşmasına Mardin’in tarih boyunca farklı inanç ve etnik yapıların bir arada, huzur içerisinde yaşadığı özel şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, “Mardin’imiz, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı dünyadaki özel şehirlerden biridir. Burada yüz yıllardır tüm inanç ve etnik yapıya sahip insanlar ecdadından miras aldığı sevgiyi, saygıyı gelecek nesillere layıkıyla ulaştırarak huzur ortamını da geliştirmeye devam edip birlikte yaşama ruhunu ve kültürünü en iyi şekilde temsil etmektedirler. Bu toprakların mayasında birlik var, beraberlik var, kardeşlik var. Bu toprakların hamurunda Aziz Şehitlerimizin kanı, Kahraman Gazilerimizin fedakârlıkları var, bu milletin sarsılmaz iradesi var. Bugün bizlere düşen şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkarak devletimizin bu topraklarda ilelebet payidar olması için var gücümüzle çalışmak ve gayret etmektir” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA