Büyükşehir, Akdeniz’in son kırsalına kadar yol çalışmalarını sürdürüyor
Büyükşehir, Akdeniz’in son kırsalına kadar yol çalışmalarını sürdürüyor
MERSİN,(DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı için yol ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından, 2 bin 100 metre uzunluğundaki Akdeniz İlçesi Esenli - Hebilli Mahallesi bağlantı yolunda zemin ve asfalt çalışmaları tamamlanarak, aynı bölgede taş duvar imalatı gerçekleştirildi. Üstyapı çalışmaları kapsamında sıcak asfaltla yenilenen bağlantı yolu, çizgi çalışmalarının da tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Gerçekleştirilen asfalt çalışmasıyla birlikte yolun fiziki standardı yükseltilirken, sürücüler ve mahalle sakinleri için daha güvenli bir ulaşım imkânı sağlanmış oldu. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Teknikeri olarak görev yapan Engin Can Bozkurt, Esenli bağlantı yolunda yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozkurt, 2 bin 100 metre uzunluğundaki Esenli - Hebilli bağlantı yolunda yenileme çalışmalarının tamamlandığını belirterek, yapılan düzenlemelerle birlikte yol standardının yükseltildiğini ifade etti.
Bölgede üzüm ve narenciye başta olmak üzere yoğun tarımsal üretim yapıldığını da vurgulayan Bozkurt, "Yolun yenilenmesiyle ulaşım daha güvenli ve konforlu hale geldi. Gerçekleştirilen yol çalışması, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği açısından önemli bir kazanım sağlayarak, hem üreticilerimizin ulaşımını kolaylaştırdı hem de bölge ekonomisine katkı sundu" dedi.
Esenli Mahalle Muhtarı Feyyaz Görgülü, Büyükşehir tarafından yapılan yol çalışmasının Esenli Mahallesi için büyük önem taşıdığını söyledi. Yolun daha önce dar ve bozuk olduğunu hatırlatan Muhtar Görgülü, bazı noktalarda kayma yaşandığını da belirterek, “Yaklaşık 100–150 metrelik istinat duvarı çalışmasının ardından, 2 bin 100 metrelik alanda sıcak asfalt döküldü. Ulaşım artık çok daha kolay. Akdeniz’in kırsalında son mahalle olmamıza rağmen, şehir merkeziyle hiçbir farkımız kalmadı. Biz inanıyoruz; yaparsa Vahap Seçer yapar" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI