Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mersin’de ‘Gençlik Yürüyüşü’ne yüzlerce kişi katıldı

Mersin’de ‘Gençlik Yürüyüşü’ne yüzlerce kişi katıldı

ABONE OL
DHA

Koray ÜNLÜ (DHA) – MERSİN’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen kutlama programları, yüzlerce kişinin katıldığı 'Gençlik Yürüyüşü' ile sona erdi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde sahil boyunca yürüyerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Kültür Park içerisinde bulunan Mersin İdmanyurdu Meydanı önünde bir araya gelen kalabalık, Suphi Öner Öğretmenevi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe kent protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşte renkli görüntüler oluşurken, vatandaşlar sık sık marşlara eşlik etti. Sahil bandı boyunca devam eden yürüyüş sırasında gençlerin taşıdığı dev Türk bayrağı büyük ilgi gördü.

Özellikle gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte bayram coşkusu akşam saatlerine kadar sürdü. Yürüyüş güzergahı boyunca vatandaşların alkışlarla destek verdiği etkinlikte, Mersin sahili kırmızı beyaza büründü. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA