Silifke sosyal yaşam merkezi, vatandaşların sosyal hayatına değer katıyor
Silifke sosyal yaşam merkezi, vatandaşların sosyal hayatına değer katıyor
MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Silifke Sosyal Yaşam Merkezi’ eğitimden spora, kültür-sanattan eğlenceye kadar farklı alanlarıyla, Silifkelilerin sosyal yaşamına katkı sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Silifke Sosyal Yaşam Merkezi’ farklı yaş gruplarının eğitimden spora, kültür-sanattan eğlenceye kadar pek çok alandaki ihtiyaçlarına yanıt veren önemli bir sosyal yaşam alanı olarak hizmet veriyor. Özellikle ailelerin çocuklarıyla birlikte güvenli, keyifli ve nitelikli zaman geçirebildiği merkez, Silifkelilerin günlük yaşamına önemli katkı sunuyor.
Yaz döneminde de yoğun olarak kullanılan merkezde; çocukların Akıl Zekâ Oyunları, Dans, Doğa, Hobi-Resim, Masal-Drama, Müzik-Ritim, Tasarım-Teknoloji, Yaratıcı Mutfak ve Oyun gibi farklı alanlarda atölyelere katıldığı Çocuk Kampüsü de yer alıyor. Çocukların hem eğlenerek öğrenmesine hem de ilgi ve yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlayan atölyeler, ailelere de çocuklarının gelişimini destekleyebilecekleri önemli bir imkân sunuyor.
Öğrencilerin ders çalışabildiği ve çeşitli toplantıların gerçekleştirilebildiği Okuma Salonu ve Çok Amaçlı Salon, merkez içerisinde vatandaşların kullanımına sunuluyor. Kafe alanı ise vatandaşların dinlenip sohbet edebilecekleri bir buluşma noktası olarak, hem iç hem de dış alanda hizmet veriyor.
Merkezde yer alan amfi tiyatro, vatandaşların kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşmasına olanak tanırken, Survivor Park ve oyun grupları da özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekiyor. Merkez bünyesinde yer alan spor alanı ve yürüyüş yolu ise vatandaşların açık havada vakit geçirebilecekleri yerler olarak öne çıkıyor. Toplumun her kesimini aynı çatı altında buluşturan, vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha kolay erişebilmesine katkı sunan merkez, önemli bir yaşam alanı özelliği taşıyor.
‘MERKEZDE SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL, YETİŞKİNLER DE DÜŞÜNÜLMÜŞ’
3 kızı olan eğitmen Arzu Kaya, Silifke Sosyal Yaşam Merkezi’ni aktif olarak kullanan velilerden. Çocuklarının daha önce evde çok sıkıldığını belirten Kaya, “Burayı gördükten sonra, ‘iyi ki açılmış, şimdiye kadar ne yapıyorduk?’ diyorum. Çocuklarım buradan güzel bir şekilde faydalanıyorlar. Burası açıldığı için çok memnunuz” dedi.
4 yaşındaki kızının oyun atölyesini, 7 ve 10 yaşındaki diğer 2 kızının ise satranç, drama ve piyano atölyesini kullandığını kaydeden Kaya; merkezde sadece çocukların değil, yetişkinlerin de düşünüldüğünü sözlerine ekledi.
‘ÇOCUKLARIMIZ AYNI ANDA BİRÇOK ATÖLYEDEN FAYDALANIYOR’
Silifke Sosyal Yaşam Merkezi’ni kullanan bir diğer veli ise Gamze Bademli. Merkeze 8 yaşındaki kızını getirdiğini söyleyen Bademli, çok memnun olduğunu ifade ederek, “İyi ki böyle bir tesis açılmış. Özellikle yaz döneminde bizim için kurtarıcı oldu. Çocuklar okullar kapandıktan sonra evde sıkılıyor. Onlar için de güzel bir aktivite oluyor. Hem arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar hem de kendilerine bir şey katıyorlar” diye konuştu.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Derya Er, yaklaşık 2 yıldır Silifke’de yaşadıklarından söz ederek, Silifke Sosyal Yaşam Merkezi’ni açıldığı günden bu yana kullandığını ifade etti. Eri, merkeze oğluyla birlikte yaklaşık bir yıldır düzenli olarak geldiğini söyledi.
MERKEZ HER YAŞTAN KONUĞUNU MEMNUNİYETLE AĞIRLIYOR
Merkezin müdavimlerinden olan Eren Mercan, haftanın her günü geldiğini söyledi. Hizmetten çok memnun olduğunu söyleyen Mercan, “Gerek temizlik açısından gerekse de kafeterya ve diğer sosyal imkânların olması açısından gayet güzel bir yer” diyerek, çocukların ve yetişkinlerin kullanacağı çok efektif alanlar olduğunun altını çizdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI