Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mersin’de kadınların emeği vitrinlere taşınıyor

Mersin’de kadınların emeği vitrinlere taşınıyor

ABONE OL
DHA

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların üretimlerini ekonomik değere dönüştürmeleri ve girişimciliklerini geliştirmeleri amacıyla sunduğu destekler, işletmelerini kurmalarına da katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kadınların üretimlerini ekonomik değere dönüştürmeleri ve girişimciliklerini geliştirmeleri amacıyla sunduğu destekler, kadınların kendi işletmelerini kurmalarına da katkı sağlıyor. Büyükşehir’in sunduğu desteklerden yararlanan ve Tarsus’ta çalışmalarını sürdüren üretici kadınlardan Melis Aydın, 1'inci Uluslararası Tarsus Festivali’nde açtığı stantla başlayan girişimcilik yolculuğunu, kendi işletmesini kurarak sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadınlara sunduğu stant imkanları sayesinde ürünlerini vatandaşlarla buluşturma fırsatı yakalayan Aydın, festivalde edindiği deneyimin ardından kendi işletmesini açmaya karar verdi. Takı ve toka satışı yapan üretici Melis Aydın’ın ürünleri arasında doğal taşlardan oluşan ürünler de bulunuyor. Kendi işletmesini kurarak üretimlerini ekonomik değere dönüştüren Aydın, dükkanında başka kadınların ürettiği çeşitli ürünlere de yer vererek onların emeklerini daha geniş kitlelerle buluşturmalarına ve gelir elde etmelerine katkı sağlıyor.

BÜYÜKŞEHİR, KADINLARIN EKONOMİK HAYATTA DAHA GÜÇLÜ YER ALMALARINA KATKI SUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi, kadınların yalnızca üretim yapmalarını değil, ürettikleri ürünleri ekonomik kazanca dönüştürerek sürdürülebilir işletmeler kurmalarını da hedefliyor. Bu kapsamda kadın girişimcilere ve üretici kadınlara stant imkanlarının yanı sıra sosyal medya kullanımı, ticaret, satış-pazarlama ve diksiyon gibi farklı alanlarda eğitimler de veriliyor. Kadınların üretimden girişimciliğe uzanan yolculuklarında yanlarında olan Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini destekleyerek kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almalarına katkı sunuyor.

‘KADIN GİRİŞİMCİLERİN KENDİ İŞLETMELERİNİ AÇMALARINA DA DESTEK OLUYORUZ’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görev yapan Burcu Sert, Büyükşehir olarak kadınların sürdürülebilir bir işletme açma hedeflerinde daima yanlarında olduklarını ifade ederek, “Amacımız sadece kadınların üretim yapmalarını sağlamak değil. Aynı zamanda, onların sürdürülebilir bir şekilde kendi işletmelerini açmalarına da destek oluyoruz. Bu kapsamda üretici kadınlara sosyal medya kullanımı, ticaret, satış-pazarlama ve diksiyon eğitimi gibi çeşitli eğitimler veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlara mali kaynak yaratmak için çıktığımız bu yolda, tüm kadın girişimcilerimize her anlamda destek olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

‘ÜRÜNLERİMİ EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK AMACIYLA BU YOLA ÇIKTIM’

4 yıl önce ticaret serüveninin başladığını ifade eden üretici Melis Aydın, etrafında farklı ürünler yapan kadınlar olduğunu ve bu ürünleri bir ekonomik değere dönüştürmek amacıyla yola çıktığına değindi. Aydın, “Bu işin henüz başındayken Uluslar arası Tarsus Festivali ile tanıştım. Bir arkadaşım aracılığı ile burada stant açma teklifi geldi bana. Orası insanlarla birebir iletişim kurduğum ilk yerdi. Kadınlarla buluştum. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Kadınlara sanal medyadan erişiyordum, ancak bir araya gelemiyordum. Festival sayesinde bu imkana eriştim. Şehir dışından gelenlerle kaynaşma şansım oldu ve bu sayede Mersin dışından da müşterilerim oldu” dedi.

Büyükşehir’in sağlamış olduğu desteklerle işi büyütebileceğine inandığını ve bir dükkan açmaya karar verdiğini sözlerine ekleyen Aydın, “Üretici ve girişimci kadınlara destek vermek, bir yerel yönetimin vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Büyükşehir’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü benim hayallerime büyük katkıları var. Kadınlar çok güçlü. Yapmak isteyen her kadın bir yerden bu işe başlamalı” sözlerine yer verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2026

DHA