Mersin’de ilaçlama çalışmaları kesintisiz sürüyor
Mersin’de ilaçlama çalışmaları kesintisiz sürüyor
MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve zararlı canlılarla mücadele etmek amacıyla 13 ilçede 134 araç ve 505 personelle yıl boyunca ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde halk sağlığını korumak ve zararlı canlılarla mücadele etmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını yıl boyunca aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar, 13 ilçede 134 araç ve 505 personelle gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent genelinde sivrisinek, fare ve hamam böceği gibi zararlılara karşı gündüz 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ilaçlama yapıyor. Akşam saat 19.00 ile 23.00 arasında sürdürülen gece ilaçlamalarında ise uçkuna karşı mücadele yürütülüyor.
Sivrisineklerin durgun sularda üremesi nedeniyle ekipler, zararlıların çoğalmasını önlemek amacıyla üreme alanlarında periyodik ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda su birikintileri, foseptikler, rögarlar, kapaklar, menfezler, bodrumlar, dere yatakları ve yeşil alanlar düzenli kontrol edilerek ilaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü planlı ve düzenli ilaçlama çalışmalarıyla zararlı canlılarla mücadele etmeyi ve vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamalarına katkı sunmayı hedefliyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca kendi programları dışında, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda da sıkıntı yaşanan bölgelere müdahalede bulunuyor.
‘İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR’
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Yenişehir İlaçlama Sorumlusu Merdal Gökdurna, ilaçlama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini anlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olmamasına rağmen çöp konteynerlerine ilaçlama yaptıklarını, temizlik ve yıkama işlemlerinin ise ilçe belediyelerine ait olduğunu belirtti. Gökdurna, bodrumlarda yalnızca durgun su bulunması halinde ilaçlama yapıldığını, site içlerinde fare ilaçlamasının çocuklar açısından risk oluşturmaması için yalnızca uygun delik ve alanlarda gerçekleştirildiğini, bina çevrelerinin ise ilaçlanmadığını kaydetti. Gökdurna “Vatandaşlardan ricamız; binanın etrafına, balkonuna durgun su bırakmayacak şekilde sularını 2-3 güne bir dökmeleri. Yaz-kış aynı şekilde. Su kovası bırakmamaları, durgun su bırakmamaları gerekiyor. Ekiplerimiz 365 gün ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Alo 185 üzerinden de talep oluşturulabilir. En fazla 2 gün içinde şikayetlere veya taleplere cevap verilerek, gerekli çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.
VATANDAŞLAR, YAPILAN İLAÇLAMA FAALİYETLERİNDEN MEMNUN
Yenişehir ilçesi esnafından Okan Coşar, “Çalışmaları yakından takip ediyoruz, gözlemliyoruz. Genel olarak herhangi bir şikayetimiz yok, memnunuz. Zaten herhangi bir problem olduğunda direkt ilgileniyorlar. O yönde görüşlerimiz olumlu. Teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.
Vatandaşlardan Vahap Yıldız, “Bu sene sinek görmedim desem yeridir. İlaçlama konusunda sıkıntı yok. Mersin Büyükşehir Belediyesi gayet iyi ve düzenli çalışıyor” diye belirtti.
Vatandaşlardan Mustafa Coşar, ilaçlama çalışmaları sayesinde bu yaz mevsiminin çok iyi geçtiğini söyledi. (DHA)
FOTOĞRAFLI