Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bodrum'da 12. Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası kutlandı

Bodrum'da 12. Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası kutlandı

ABONE OL
DHA

BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 12'ncisi bu yıl düzenlenen Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası, 'İyi, temiz ve adil gıda' mottosuyla gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Slow Food - Yaveş Gari Bodrum Birliği tarafından düzenlenen 12. Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası, Bodrum Merkez Pazaryeri'nde etkinlikle kutlandı. Yerel üreticiye, doğaya ve toprağın bereketine dikkat çekmeyi amaçlayan ve Toprak Ana Günü'nde aynı zamanda Yerli Malı Haftası da kutlanarak bölgenin geleneksel gıda kültürü tanıtıldı. Geleneksel Muğla usulü tarhana çorbası ve Bodrum gemici peksimetinin ikram edildiği etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, Muğla Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi Başkanı Kadriye Erkal Yıldırım ve vatandaşlar katıldı. Slow Food hareketinin temel hedefi olan 'iyi, temiz ve adil gıda' mottosuyla gerçekleştirilen etkinlikte, yerel üretimin önemi vurgulandı. Etkinlik kapsamında öğrencilerle yapılan söyleşide yerel gıdaya erişimin, üreticinin desteklenmesinin ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemine dikkat çekildi. Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmaların da ele alındığı programda, yerel tohumların korunması, çoğaltılması ve geleceğe aktarılması konusunda yapılan faaliyetler anlatıldı. Etkinlikte üreticiler, öğrenciler ve vatandaşlar pazaryeri içerisinde bir araya gelerek Bodrum'un yerel değerleri üzerine sohbet etti.

Etkinlik boyunca Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne bağlı Saha Çözüm ekibi de pazaryerinde stant kurarak vatandaşların taleplerini dinledi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2025

DHA