Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Altunhisar’da eğitim-öğretim yılı coşkuyla başladı

Altunhisar’da eğitim-öğretim yılı coşkuyla başladı

ABONE OL
DHA

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA) NİĞDE’nin Altunhisar ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılı, Altunhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda İstiklal Marşı coşkuyla okundu ve yeni dönemin ilk ders zili çaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunok, törende yaptığı konuşmada, bu yılın yalnızca yeni bir eğitim dönemini değil, aynı zamanda yeni bir anlayışın da başlangıcını temsil ettiğini söyledi. Altunok, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline vurgu yaparak, “Bu model, evrensel değerlere açık, köklerinden beslenen, düşünen, üreten ve erdemli bireyler yetiştirmeyi merkeze alıyor. Sadece bilgi aktaran değil; karakter kazandıran, irade geliştiren ve geleceği inşa eden bir eğitim yaklaşımını temsil ediyor” dedi.

Öğretmenlerin, yeni vizyonun sahadaki en önemli temsilcileri olduğunu belirten Altunok, “Her sınıfınıza sadece ders değil; umut, adalet, merhamet ve ilham taşıyorsunuz. Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek genç nesiller, sizlerin rehberliğinde değerlerini bilen, dünyayı okuyabilen ve sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetişecektir. Aile desteğinin de eğitimdeki önemi çok büyük. Eğitim ancak sizlerin desteği ve gönülden katılımıyla anlam kazanır. Evde başlayan değer eğitiminin, okulda bilim ve irfanla birleşmesiyle çocuklarımız hayata en güçlü şekilde hazırlanacaktır. Sizleri her zaman yanımızda görmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2025

DHA