Niğde'de Atatürk anıldı
Niğde'de Atatürk anıldı
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87'nci yılında düzenlenen törenle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Garnizon Komutanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi kentte de saygı duruşunda 2 dakika hayat durdu. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören son buldu.
Hazımtepeyran Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programında günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Harun Ertosun yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve yine Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sunumu ile devam eden program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI